Geen Zaanse corona-sterfgevallen in juni

zmc

In juni zijn geen nieuwe Zaanse sterfgevallen gemeld door het RIVM. In de Zaanstreek zijn tot dusver 56 mensen overleden aan corona in de periode 25 maart – 26 mei.

Ook zijn in juni geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld, de laatste dateert van 30 mei. In totaal zijn 148 streekgenoten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) met corona. In het ZMC liggen nog 4 corona-patiënten.

Wel neemt het aantal besmettingen licht toe. Het totaal aantal besmettingen in de Zaanstreek is 523, daarvan zijn er 30 in juni geconstateerd, in de laatste week werd één nieuwe besmetting geconstateerd.

In juni rapporteert het RIVM wekelijks het aantal sterfgevallen, besmettingen en ziekenhuisopnames per gemeente.

Het ‘hoogtepunt’ van de coronacrisis lag in de eerste weken van april.

zaanstreek corona week 28 juni

3 Reacties op Geen Zaanse corona-sterfgevallen in juni

 1. Jaap Meeuwsen says:

  Een kleine correctie, het RIVM rapporteert niet wekelijks in juni maar vanaf 1 juli.
  Het dashboard wordt voorlopig wel dagelijks bijgewerkt https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/

  • De Orkaan says:

   Nee, de hele maand juni rapporteert RIVM al geen dagelijke updates meer per gemeente maar alleen op dinsdag de gegevens van de afgelopen 14 dagen, dan kan je ook voor de afgelopen week (t/m de zondag) zien wat er gebeurd is.

   In het dashboard wordt over de laatste 3 dagen per veiligheidsregio geraporteerd (niet per gemeente), en alleen besmettingen en ziekenhuisopnames, geen sterfgevallen.

   De gegevens waar jij het over hebt, zijn de landelijke gegevens, die worden vanaf vandaag niet meer dagelijks gerapporteerd. Maar die gegevens gebruiken we niet voor de berichtgeving over de Zaanstreek.

   • Jaap Meeuwsen says:

    Klopt inderdaad, jullie hebben gelijk hoor zie ik nu.
    Is vanaf het begin al puzzelen en heel goed lezen op de website van het RIVM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>