Geldautomaat keert niet terug na plofkraak

Burgemeester Jan Hamming van Zaanstad heeft de bewoners van woningen in Lobeliusstraat in Zaandam beloofd dat de geldautomaat in hun appartementencomplex niet op deze plek terugkomt.

In de vroege ochtend van 20 november werd deze automaat bij een plofkraak met explosieven opgeblazen. De gevel en de bovengelegen woningen liepen grote schade op.

Burgemeester Hamming zegt op Twitter dat hij na een gesprek met de bewoners en na overleg met woningbouwcorporatie Parteon goed nieuws voor geschrokken getroffen bewoners heeft: “pinautomaat onder hun woning komt niet meer terug.”

Foto boven van tweet van wijkagent Westerwatering:

De automaat was een de van de twee eerste Geldmaat-automaten in de Zaanstreek.

geldmaat lobeluis 2

Deel dit artikel:

2 reacties

  • mieneke kolen

    Lieve redactie, geldautomaten….toen de Nutsspaarbank ging verbouwen echt al heel lang geleden, kwam de bank voor een jaar naast onze winkel en woning op de Westzijde 76. Wij kwamen in een compleet andere buurt terecht! Wat een overlast van die pinners! Gasten die dag en nacht woedend op de automaat stonden te bonken omdat ze zelf geen geld meer op de bank hadden. En alle nachten boemcars met ramen en deuren open om te pinnen. En al die mensen gaan nooit slapen, echt niet! Wat waren we blij dat de bank weer terugging naar de hoek van de Stationsstraat en Westzijde.

  • Theo van der Fluit

    Het zou wel prettig zijn als er stevige rolluiken voor alle pinautomaten komen en sluiten na 20.00 uur d.m.v. tijdklok en camera die kijkt of er niemand meer bezig is. Oudere mensen pinnen toch niet s’avonds. Moet volgens mij makkelijk te maken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *