Gewoon Lekker niet open door personeelstekort

‘We hebben plek voor 30 à 40 mensen, dan moet je denken aan medewerkers voor de bediening, aan chef-koks, bedrijfsleiders, afwassers, schoonmakers… alles.’ 

We bellen met Peter Spruit, de eigenaar van Gewoon Lekker aan Dam 2 in Zaandam. We hadden gehoord dat het hen niet lukte om weer open te gaan na corona. 

Dat klopt: simpelweg omdat ze geen compleet team hebben voor Zaandam. Spruit heeft meerdere filialen. Hij zit in Hoorn, Heerhugowaard en Wervershoof. De afweging om Zaandam niet op te starten was moeilijk, maar het kon niet anders: 

‘Ik weet niet waar we ze moeten halen. Het personeelstekort speelde al eerder, maar het is door de coronacrisis het alleen maar erger geworden. Dit is een ander soort crisis.’ 

Omdat Gewoon Lekker in Zaandam niet beschikt over een terras, was dit de meest logische vestiging om voorlopig, tijdens de zomer, dicht te houden: 

‘Op de andere filialen zetten we alle zeilen bij, en half augustus hebben we crisisberaad over hoe we kunnen zorgen dat ook Zaandam ergens in september weer open kan.’ 

Het probleem beperkt zich niet tot Gewoon Lekker. Afgelopen maart meldde FNV al dat er bijna 90.000 medewerkers de horeca zijn uitgestroomd sinds de coronacrisis. 

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Jenny van eeren

  Ik hoop dat het lukt om weer open te gaan vond het top,lekker eten en ook een leuke locatie

 • Jan van der Pol

  Wij hopen dat Gewoon Lekker weer snel open gaat. Het personeel was attent en vriendelijk en het eten TOP !

 • Pieter Ruig

  Je nu weer aanmelden voor een nieuwe job, en straks bij een nieuwe coronagolf weer op straat staan.Dat doen we dus niet. Lekker blijven zitten bij je nieuwe baan. Trouwens zo goed betaald de Horeca ook niet.

 • Jaap Meeuwsen

  Ja, dat krijg je van dat ge-jojo van onze overheden.
  Inderdaad, als je een nieuwe baan hebt gevonden die bevalt blijf je daar want velen leven nog steeds in angst en dat is nog altijd een zeer slechte raadgever maar helaas, het overgrote deel van de bevolking lijkt dat nog steeds niet van zich af te kunnen zetten.
  Kom op mensen, ga weer eens normaal denken en ga vooral niet wennen aan deze rare tijd anders wordt het nog veel gekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *