Zaanstad café-baas?

Café-exploitanten en ‘retail-ondernemers’ (winkeliers) “die in gemeentelijke panden zitten” krijgen van Zaanstad maximaal 50 procent korting op de huur vanaf 1 januari 2021. Ook krijgen ze uitstel van betaling.

Harrie van der Laan van de POV stelde de vragen die we graag zelf bedacht zouden hebben: “van welke winkelpanden en café’s is Zaanstad eigenlijk eigenaar?

Zaanstad trek daar € 100.000 voor uit. Van der Laan wil weten om welke panden en bedrijven het gaat. Ook wil hij weten waar die € 100.000 op gebaseerd is.

Dat willen wij natuurlijk ook graag weten. Eén tipje van de sluier kunnen we al oplichten. Het rijtje winkels en horeca op het Stadhuisplein (Subway, VVV, Lagom, Bolkes Lifestyle) is van Zaanstad zelf. De gemeente kon geen exploitant vinden en ging het toen maar zelf doen. Ze huren de Zaanstore (VVV, Marketing Zaanstreek) van zichzelf dus geven ook zichzelf korting.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Marcel van Kampenhout

    Huurbaas Zaanstad geeft korting aan huurder Zaanstad. Dus derft Zaanstad huurinkomsten, maar bespaart Zaanstad huuruitgaven. Dit klinkt als vestzak-broekzak, maar: huurbaas Zaanstad en huurder Zaanstad worden dan toch door een Rijksregeling financieel gesteund wegens misgelopen inkomsten? Dat is dan tweemaal kassa! Respect! Of heb ik iets gemist? 😉

  • Peter van Haasen - PVV Zaanstad

    Zover als dat ’tipje van de sluier’ waren wij ook als gekomen, maar wordt daar 100.000 euro voor uitgetrokken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *