Gouwpark: 250 woningen op terrein De Heel

Op de oude plek van De Heel, later het Zaans Medisch Centrum, komen 250 woningen in de nieuwe woonwijk Gouwpark.

De woonwijk wordt ontwikkeld in samenwerking met architect en stedenbouwkundige Sjoerd Soeters van Architectenbureau PPHP, ook de man achter de centrumplannen Inverdan.

Het Volendamse HSB heeft de locatie gekocht van het Zaans Medisch Centrum en gaat die samen met Wilma Wonen herontwikkelen.

Op het terrein “komt een gevarieerd aanbod aan woningen, van kleine appartementen tot vrijstaande woningen. De woonwijk grenst aan een bestaand park.”

Bij PPHP is een impressie van Gouwpark te zien (boven) te zien en hoe de nieuwe wijk er van boven uitziet (onder).

Op de website van Gouwpark is het mogelijk om je interesse voor een woning op te geven.

Deel dit artikel:

15 reacties

 • Sedef karatas

  Ik heb graag interesse en ik wil graag meer informatie

 • alice

  waarom koop maak er huurwoningen voor de zaankanters die weten wat het park is en er een hele boel leuke dingen er hebben beleeft

 • C.j. Schermer

  Waarom geen luxe huur appartementen,er wonen veel oudere mensen in het hoornseveld die hun woning hebben afbetaald ,dit is beter voor de doorstroming.

 • Sonja

  Ach, ik heb ingeschreven voor informatie – nog steeds niets gehoord.

 • Ina

  Huizen van 4 en 5 ton ongelooflijk geen huis meer voor een lager inkomen Zaanstad waar zijn jullie mee bezig.

  • Kees

   Lagere inkomens kunnen prima elders wonen.

   Of harder gaan werken. Wat is dat toch met die mensen die steeds hun handje willen ophouden?

  • Bart Prins

   Vanaf drie ton. Maar zo liggen de prijzen op dit moment. Het is wel allemaal nieuwbouw, energiezuinig en niet meer op gas neem ik aan. Op zich niet vreemd dat je voor lagere prijzen dan naar oudere woningen moet kijken.

 • Zaanse Jan

  Inderdaad. Veel hard werkende mensen dan wel door de maatschappij uitgerangeerden met lagere inkomens willen niet hun handje ophouden hoor. Maar soms is het zelfs nodig om rond te komen. Voor hen heb ik meer respect dan voor sommige witte boorden met hogere inkomens die met hun handje achter hun rug vet inkomen bij elkaar graaien uit de pot.

 • Zaanse Jan

  sorry, dubbel. Mag weggehaald worden.

 • Ruud

  Oh?…. en waar dan wel Kees? En waar vinden we dat beter betaalde werk? Met de 20 euro koopkrachtverbetering per maand die ons werkenden beloofd is
  gaan we het ook niet redden

 • Leentje

  Huizen met een prijskaartje wat past bij de plannen voor het omvormen van de Zaanse Demografie. College wil van de Zaanse Arbeider af, en de 020-Kantoor-Yup er in. Iets met “Zaanse”-Allure, wat toch echt wat anders is dan huizen van een kwart miljoen. Straks komen de huizen in Hembrug en Achtersluispolder er bij, sociale huur blijft percentueel zakken.

  de 55+ mensen, die geen baan hebben na ontslag, en niet krijgen door leeftijd zullen het lastiger krijgen.

  De leeftijd’s groep van mijn ouders, de mensen die nog steeds bouwen aan Nederland, maar werken met hun handen. Praktisch opgeleide mensen, krijgen veel te weinig betaald. Goedkoper bouwen, maar verkopen de huizen voon 3/4 ton, met veelal arbeiders uit de landen waar het loon lager is.

  Maar: Kees zegt dat je maar ergens anders moet gaan wonen als je het geld niet heb. En niet deze praktijken aanpakken? “Niet je handje ophouden”… Misselijk makend. Doe die stropdas wat losser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *