In de op een na laatste wedstrijd van het Korfballeague seizoen stond in Wormer degradatie kandidaat Groen Geel tegenover playoffs kandidaat KZ uit Koog Zaandijk.

Op eerste gezicht een makkie voor de Koogers. Maar het werd een heel andere avond.

Door Edwin Kleiss

Het was thuisclub Groen Geel die uit uit de startblokken schoot en met de eerste snelle doelpunten het initiatief nam. Toch duurde het niet lang voor KZ zich herstelde en op een verwachte voorsprong kwam van steeds 2 à 3 punten. Consolideren en de wedstrijd uitspelen zou je zeggen. Maar het liep anders.

KZ speelde slordig en kansen werden niet goed uitgespeeld. Groen Geel daarentegen was messcherp en fel. Vocht zich terug in de wedstrijd.

De ruststand van 11-11 was dan ook zeer verrassend maar terecht.

In de tweede helft duurde het ongeveer 8 minuten voor er weer werd gescoord en vielen er weinig goals. KZ beet zich stuk op de kat in nood uit Wormer die hoge sprongen maakte.

Een 15-15 eindstand leek al een belangrijke stap voor Groen Geel in de strijd tegen directe degradatie.

En toen in de laatste seconden van de wedstrijd, viel ook nog de winnende 16-15 voor Groen Geel. De sporthal ontplofte.

KZ raakt het zicht op de top 4 kwijt en kijkt met angst en beven naar de concurrentie.

Zaterdag 14 maart is de laatste ronde in de Korfbal League. Dan speelt KZ speelt tegen Blauw Wit in de Topsporthal in Koog a/d Zaan. Groen Geel moet uit tegen DVO.

Video en foto’s: Ewdin Kleiss