Haan bestormt Oostzaan

In Lopburi, een stad in Thailand, rennen grote groepen apen over straat. In Venetië is het water zo helder dat je ontelbare vissen en kwallen door de stad ziet gaan. Londen werd belaagd door avontuurlijke herten. Santiago is bezocht door een poema, Zaandam heeft een reiger en Oostzaan haar haan.

Nu de mensen minder de straat op kunnen, ruiken de dieren hun kans.

De Kerkstraat, doorgaans een drukke verkeersader door het wereldse dorp, wordt momenteel gebruikt als wandelpad voor een haan die zich koning waant. De eenzame fietser kan wel even in de remmen, en auto’s die hem dwarszitten pikt hij in de kont.

Hoewel we wensen dat Corona snel verdwijnt, hopen we ook dat dit hanige haantje lang de baas mag blijven.

haan oostzaan

De Orkaan

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Siem Meijn

  Beste mensen volgens mijn is ditniet de Kerkstraat meer de Kerkbuurt. Bij Koeman voor.
  De ingang naar het twiske

 • Ger Docter

  Fiets veel door Oostzaan nooit een Haan gezien

 • Menno de Haas

  Oude tijden herleven. Ooit zat er,tegenover de ingang van het twiske, naast het stijfselmakerspad een slachterij. Als de levende have per vrachtwagen werd gebracht gebeurde het met regelmaat dat er kippen uit de wagen vielen bij het inrijden van de slachterij. De beestjes vierden hun herwonnen vrijheid in de bossages richting het OFC-terrein. Als kind vond ik de kippen zielig, had sowieso de gewoonte om alles wat gewond door de natuur strompelde mee naar huis te nemen.Zo ook twee van die kippen, die een niet zo fortuinlijke landing hadden gemaakt. Twee joekels van doorgefokte hormoonexemplaren. De zandbak ging leeg, op z’n zij en werd met wat gaas ervoor een kippenhok.Enige weken kwam daar een eveneens gevonden krielhaantje bij. Het wachten op de eerste eitjes begon. Dat de hormoonhuishouding van de beestjes zodanig van de leg was dat er geen eitjes meer kwamen, dat wilde er bij mij niet in. En het krielhaantje zag na een paar weken z’n kans schoon en herwon zijn vrijheid. Maandenlang zwierf het beest door de buurt en besloot menigmaal dat het midden in de nacht toch echt tijd was om het ochtendgloren aan te kondigen. Van de een op de andere dag was het stil….. Op een ochtend niet veel later waren ook de kippen, Saar en Toos gedoopt ook verdwenen. “we hebben ze naar de kinderboerderij gebracht” kreeg ik als verklaring. Ik heb het nooit geloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *