Harddrugs in Noordwachter, woning drie maanden dicht

Zaanstad heeft een woning aan Noordwachter in Zaandam gesloten na vondst van harddrugs. Op last van de burgemeester gaat de woning voor drie maanden dicht.

Tijdens een ‘veegactie’ van de politie werden in de woning ruim een kilo cocaïne, een ons amfetamine, een ons hasj en een bak met vermoedelijk crystal meth gevonden.

Daarnaast werd nog een grote hoeveelheid contant geld aangetroffen, bijna 9000 euro. De huurder is bij de actie aangehouden.

Bij de actieweek was al in oktober van dit jaar en werd georganiseerd door de politie Noord-Holland in samenwerking met het Openbaar Ministerie, het LIV (Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit) en de Omgevingsdienst in ruim twintig gemeenten.

In Zaanstad leverde werden zeven vuurwapens, meerdere soorten harddrugs, zoals XTC, cocaïne en hennep, en cashgeld in beslag genomen en drie personen aangehouden. Ook werd illegale bewoning aangetroffen. De gemeente heeft in die oktoberweek week al twee bedrijfspanden gesloten.

Deel dit artikel:

4 reacties

  • Sluiting van de woning is obv artikel 13b van de opiumwet. Het doel is in feite de overlast en dreiging die voortkomen uit een drugspand weg te nemen en het criminele netwerk waar deze woning mogelijk deel van uit maakt te raken. Nu is bij het oprollen van dit drugspand de voorraad in beslag genomen en de huurder aangehouden; de huur is obv dezelfde opiumwet onmiddellijk beëindigd, de huurder mag niet terugkeren. De overlast en gevaar voor verstoring is dus op alle manieren al gestopt. Blijft alleen de vraag tot welk crimineel netwerk woningbouwvereniging Rochdale, de eigenaar van deze (sociale) huurwoning behoort om ze zo aan te pakken onbeantwoord. Onzinnige regelgeving dus, optreden louter voor de bühne waarbij in dit specifieke geval er ook nog eens een betaalbare huurwoning voor 3 maanden van de toch al schaarse markt verdwijnt.

  • Arnold

    Is dit reclame voor … punt nl?
    Opnieuw goed werk. Het zullen je bovenburen zijn…

  • Freek Willem

    Prima regeling. Dichtgooien die hokken. Wat zullen de buren nu blij zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *