Hart voor Twiske verliest, Lentekabinet kreeg terecht vergunning

Eigenlijk ging de rechtszaak nergens meer over. Stichting Hart voor het Twiske en Stichting NatuurAlert Nederland hadden bezwaar gemaakt bij de rechtbank in Haarlem tegen de natuurvergunning die de Provincie Noord-Holland aan festival Lentekabinet had gegeven. Die uitspraak kwam gister. Maar het festival was al eind mei.

Maar voor de volgende editie (en voor de Provincie) betekende de uitspraak goed nieuws: de rechtbank oordeelde dat de vergunning terecht was verleend.

Hart voor het Twiske en NatuurAlert hadden een uitgebreide contra-expertise laten uitvoeren die aan zou moeten tonen dat de vergunning ten onrechte was verstrekt. Maar zo oordeelt de rechtbank, er waren: “geen aanknopingspunten voor twijfel aan de juistheid en de volledigheid van de deskundige onderzoeken die ten grondslag liggen aan verweerders besluitvorming.”

Lees hier ons dossier over Lentekabinet.

Door Piet Bakker. Bronnen: uitspraak rechtbank en eerdere berichten op De Orkaan. Foto: Merel Kan (De Orkaan) van fietsers op weg naar het festival (eind mei 2023).

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Jan Dirk Schouten

  Dat oordeel zal onze Hoogste Rechter in Nederland nog eens kritisch gaan toetsen. Politieke partijen en de organisator zullen dus nog wel even in spanning zitten wat dat oordeel wordt. Overigens is het belangrijkste een politiek besluit. Over een aantal jaren zullen politici pro gedraaid zijn. Kijk maar naar toeslagen, Groningen, Hoogovens, Amsterdamse binnenstad etc. Eerst het kalf laten verdrinken… Maar ja, ……………geld stinkt niet, dus we gaan voor de schijnbare geldelijke winst,

  En festivals kunnen, maar niet in natuurgebieden en niet met overlast voor omwonende bewoners. …..

 • Dirk Marinus Sr

  Ooit komt ook aan dit kabinet een end, nog even doorbijten….

 • elly poulain

  Ik woon tegen het twiske aan als je eens wist hoeveel overlast ik in mijn straat heb gehad niet normaal en dan nog al die pissende mensen voor mijn deur. Ik kon niet zelf fietsen of lopen met mijn hondjes in het twiske dat was te gevaarlijk want ik ben mindervalide. En met mijn kleinkind naar buiten kon ook niet met al die fietsers door de straat of die stonden te pissen en dan heb ik het niet over een enkele nee gewoon een groep van 20 man . Dan de troep die overal werd achter gelaten ECHT WAARDELOOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *