Hekken mogen weg, fietspad ZMC mag open

Het fietspad langs het ZMC, het Albert Huismanpad, mag morgen open. Vandaag, 24 december, is het officiële verkeersbesluit in de Staatscourant gepubliceerd.

Hoe snel het open gaat, hangt af van het ZMC, de eigenaar van de grond waarover het fietspad loopt. Niet alleen de hekken moeten weg, ook moeten er borden komen waaruit blijkt dat het een (brom)fietspad is.

Het besluit van Zaanstad is op 16 december genomen. Op de kruising met toegangsweg naar spoedeisende hulp hebben de fietsers op het nieuwe Albert Huismanpad voorrang. Ook daar moeten borden komen.

De voorgeschiedenis begint eind september 2019 als het pad af lijkt te zijn maar nog niet open is, begin oktober gaat dan toch het pad open, maar die vreugde is van korte duur omdat op last van de gemeente er hekken geplaatst worden (een ‘tijdelijk oplossing’ volgens Zaanstad). Rond 20 oktober zou het fietspad dan geopend worden, maar dat bleek ijdele hoop. Begin november wilde Zaanstad een bordenplan. Begin december kwam er een toezegging van verkeerswethouder Slegers: het verkeersbesluit wordt ‘dit jaar’ nog genomen. De dag na publicatie van dat besluit kan het fietspad open. Bezwaren hebben geen opschortende werking.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Joepie!
  (Maar ‘een fiets is iets, maar eigenlijk niets’ blijft nog steeds een onbegrepen uitspraak bij de boven ons gestelden.)

 • dick siebeling

  dat is mooi op de eerste kerstdag nu kunnen we de hele dag gaan fietsen

 • Helaas te laat! De kerstboodschappen zijn al binnen.

 • Peter de B

  Na de Kerst nog steeds dicht dus boodschappen voor oud en nieuw maar ergens anders doen en ook maar niet de hele dag fietsen. 3 maanden is toch niet zo lang om een beslissing te nemen en uit te voeren. Het fietspad zal nog wel niet aan de eisen voldoen, net als de aanvraag voor mantelzorgcadeau voor mijn echtgenote die 24/7 voor mij zorgt maar volgens de gemeente Zaanstad doet mijn echtgenote niet aan het aantal uren en het werk wat ze doet is geen mantelzorgwerk.

 • Peter de B

  Na de Kerst nog steeds dicht dus boodschappen voor oud en nieuw maar ergens anders doen en ook maar niet de hele dag fietsen. 3 maanden is toch niet zo lang om een beslissing te nemen en uit te voeren. Het fietspad zal nog wel niet aan de eisen voldoen, net als de aanvraag voor mantelzorgcadeau voor mijn echtgenote die 24/7 voor mij zorgt maar volgens de gemeente Zaanstad voldoet mijn echtgenote niet aan het aantal uren en het werk wat ze doet is geen mantelzorgwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *