Het schimmige verleden van VVD-voorzitter Bert Bok

De VVD in Zaanstad heeft een nieuwe voorzitter: Bert Bok. De Orkaan schreef daar vorige week over. Er waren wat misverstanden over Bert’s CV, zowel bij Linkedin als op Twitter stond nog dat hij voorzitter van Hart voor Stad was.

De VVD Twitterde dat het voorzitterschap geëindigd was; inmiddels zijn de profielen aangepast. Op Linkedin is te lezen dat Bert tot mei 2015 voorzitter was. Hart voor Stad Twitterde op 21 mei dat Bert teruggetreden was.

Op Bert’s Linkenin-profiel staat vanalles, maar gek genoeg blijft zijn betrokkenheid bij de Zaanse politiek beperkt tot zijn VVD–lidmaatschap. In augustus 2011 werd hij secretaris, in mei 2015 dus voorzitter.

Maar ook daarvoor was Bert actief. Voor Democratisch Zaanstad, de partij van Aart Molenaar. Niks daarvan op zijn CV.

Molenaar op de website van DZ: “Bok is ex-voorzitter van Democratisch Zaanstad, weggestuurd wegens pogingen tot manipulatie van de kieslijst en andere onkundige gedragingen.”

De liefde tussen Molenaar en Bok lijkt ernstig bekoeld.

In november 2009 richtte Bert Bok ook de stichting Zaanstad Democratischer op. Hij werd voorzitter. Hein Pot (ook een DZ-verleden, ruim een jaar geleden stapte hij uit het bestuur) werd penningmeester en Ton ten Napel secretaris. Ook deze politieke activiteit ontbreekt op het CV van Bert.

De Stichting bestaat nog steeds volgens de Kamer van Koophandel, en is gevestigd aan het Thijssehof 8 (woonstede van Hein Pot). Daar zijn ook nog steeds gevestigd de politieke partij Trots op Zaanstad. Voorheen zat ook Democratisch Zaanstad daar.

Op Dichtbij kwam de kersverse stichting aan het woord:

Zij vinden dat er veel mis is met de Zaanse gemeentepolitiek. Die kenmerkt zich, volgens hen, in besloten bijeenkomsten, partijbelangen en “onduidelijke afspraken met zakelijke partners”. “Maar vooral door het stelselmatig negeren van de belangen van burgers in Zaanstad ten gunste van de eigen agenda van de gevestigde politieke partijen,” aldus het drietal.

Het bestuur staat sympathiek tegenover het gedachtegoed en acties van DZ en maakt er geen geheim van dat de stichting in beginsel positief staat tegenover eventuele subsidieaanvragen van de partij Democratisch Zaanstad, “Daar zijn we heel open in” zegt Ton ten Napel.

Vast opener dan de huidige VVD-voorzitter over zijn politieke verleden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *