De Historische Vereniging Wormerveer organiseert vrijdag 3 november voor de 16e keer lichtjesavond op de Oude Begraafplaats West. Een dag later, op zaterdag 4 november, presenteert de Historische Vereniging Wormerveer in De Kosterij het jubileumboek ‘Hoe was het ook al weer’.

Lichtjesavond

Op vrijdag 3 november vindt de traditionele lichtjesavond plaats op de Oude Begraafplaats West in Wormerveer. Ooit begonnen met 250 lichtjes, is dit aantal in de loop der jaren uitgegroeid tot 2.000 exemplaren. De begraafplaats is tijdens de lichtjesavond voor publiek geopend vanaf 19.00 tot 21.00 uur. Het weer moet wel meewerken, want bij harde wind of regen gaat de lichtjesavond helaas niet door. Locatie: Marktstraat 91, Wormerveer.

Presentatie jubileumboek

Op zaterdag 4 november is in De Kosterij de feestelijke presentatie van het jubileumboek ‘Hoe was het ook al weer’. Het boek is gemaakt vanwege het twintigjarig jubileum van de vereniging en gaat over het veranderde beeld van Wormerveer en Westknollendam in de afgelopen 50 tot 60 jaar.

De presentatie begint om 14.00 uur in De Kosterij, waarbij zowel leden als niet-leden welkom zijn. Leden van de vereniging krijgen na afloop van de presentatie het boek gratis. Voor niet-leden kost het boek € 22,50. Lid worden van de Historische Vereniging Wormerveer kan natuurlijk ook. Het lidmaatschap kost € 18,50 per jaar. Als je lid wordt vóór 5 november krijg je het boek gratis. Word je daarna lid, dan kost het boek € 17,50. Locatie: Noordeinde 20A, Wormerveer.

Tekst: De Orkaan Redactie, Bron: Historische Vereniging Wormerveer