Hoe bouw je een vaccinatiecentrum (in 50 seconden, filmpje)

Voor het eind van deze maand verwacht de GGD Zaanstreek Waterland duidelijkheid te verschaffen over wanneer er Topsportcentrum De Koog gevaccineerd kan worden.

Alles is daar in gereedheid om te starten met vaccineren, en “wanneer er een redelijke zekerheid is op stabiele levering van vaccins kan het vaccineren in De Koog van start gaan.”

Van de opbouw van het vaccinatiecentrum liet de GGD een time-lapse-filmpje maken. (lees minder leuk nieuws over vaccineren onder het filmpje)

Met het vaccineren schiet het in deze regio nog niet erg op. De GGD meldt dat ze bijna 21.000 mensen heeft gevaccineerd (7.000 daarvan al voor de tweede keer) maar dat er door alle GGD’s samen nog maar 16.000 inwoners van Zaanstreek Waterland zijn gevaccineerd (5.000 voor de tweede keer). Ook buiten de GGD’s om worden mensen gevaccineerd, landelijk is dat zo’n 10 procent van de GGD-vaccinaties, waardoor er zo’n 17.500 mensen gevaccineerd zouden kunnen zijn. Dat is 6,5 procent van de inwoners van Zaanstreek Waterland van 18 jaar en ouder. Landelijk ligt het vaccinatiecijfer op 8,5 procent. Dat laatste cijfer is overigens een schatting van het RIVM, de daadwerkelijke cijfers kunnen anders zijn.

Van 6 maart krijgen 75-plussers een uitnodiging om een afspraak te maken voor de coronavaccinatie door de GGD. Maar gevaccineerd wordt deze groep nog niet, op dit moment vaccineert de GGD mensen in de leeftijd van 80+.

Van 11 t/m 13 maart was de teststraat in Zaandam gesloten wegens de harde wind. In Wormerveer werd wel getest, waar dit weekend ook op zaterdag werd getest. Over de besmettingen in deze regio is de GGD niet positief:

“Zaanstreek-Waterland staat net als in de voorgaande weken op een 2e plek van de regio’s met het hoogste aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners.”

Bronnen: websites RIVM, CBS, Persbericht GGD

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *