iCloud-phishing: ‘gratis’ 50 GB

Banken, online diensten, woningnet, belasting, postNL, KvK, Apple, MijnOverheid… geen bedrijf of instelling ontkomt aan pogingen van criminelen om klanten van deze diensten (veel) geld af te troggelen.

Deze week kregen we een mail waarin meteen maar aangegeven werd dat je je creditcard-gegevens moet invullen. Meestal komt die vraag pas als je de besmette website hebt aangeklikt.

Gratis 50 GB opslagruimte omdat de iCloud (de opslag van Apple-computers) vol is, want “als onderdeel van ons loyaliteitsprogramma kan je nu gratis 50 GB extra ontvangen.” En een dreigement: “voordat de bestanden op je iCloud Drive worden verwijderd.”

Afzender: een hu-adres (Hongarije) van ‘zsebpenzugyes’. Niet doen!

Ook hier een poging tot phishing (het ontfutselen van bank-gegevens) dus. De zoveelste, eerder schreven we over:

Door Piet Bakker. Afbeeldingen uit phishing-mail.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Jaap de Jong

  Mag ik hier nog een waarschuwing aan toevoegen? Ik kreeg gisteren van Sanne Barten38 (met een neutraal gmailadres) een factuur van Binar Nederland afdeling Nederland voor domeinregistratie. Een gelikt ogende factuur, maar ongeadresseerd en zonder adres- en andere bereikbaarheidsgegevens van de afzender. Ik heb de leeftijd dat ik wel eens iets vergeet, maar ik weet waar ik mijn domeinregistratie heb ondergebracht en tegen een aantrekkelijker tarief dan de € 307,95 die ik binnen veertien dagen aan Binar Nederland moet betalen. Daarna staat de koffie klaar voor de gerechtsdeurwaarder.

 • Hans Zwaneveld

  Ik krijg per dag zoveel van die rotzooi dat ik de tel ben kwijtgeraakt.
  Het ergste is dat het direct in mijn IN-box komt en niet in mijn SPAM-box.
  De SPAM filter van Outlook werkt helemaal niet want belangrijke “echte” mails komen wel in de SPAM-box.
  Veel onzin mails gaan over gezondheid, De Apotheek over buikvet, een testosteronbooster, een Klaudena zitkussen en dan ook nog al die waardebonnen van Jumbo, AH, Mediamarkt en ga zo maar door.
  Ik word er zo langzamerhand sch**tziek van om elke dag te filteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *