Indoor atletiekbaan Lycurgus krijgt half miljoen van Provincie

Voor een nieuwe indoorhal op sportpark de Omzoom in Assendelft trekt de provincie € 500.000,- subsidie uit, zodat hier zowel in het indoor- als outdoorseizoen topsport bedreven kan worden.

Om met beeldprojecties trainingen te analyseren en bezoekers topwedstrijden te kunnen tonen ontvangt sportbedrijf Zaanstad ruim € 16.000,- voor topsportcentrum De Koog.

Acht Noord-Hollandse topsportlocaties krijgen bij elkaar ruim € 2.1 miljoen van de  provincie Noord-Holland. Daar zitten ook Rugbyvelden in Purmerend, een nieuwe BMX-baan in Zwanenburg en toptennisbanen voor het nieuwe Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen.

Op 8 december 2017 werd (symbolisch) al de eerste paal geslagen voor de nieuwe indoorhal van Lycurgus op het sportcomplex De Omzoom in Assendelft. Lycurgus haalde € 100.000 met een obligatielening voor de indoorhal op. De gemeente Zaanstad droeg eenmalig € 100.000 bij.

Hendrik Jan Haverkort van Lycurgus zei eerder tegen De Orkaan dat het in totaal om ongeveer € 1,2 miljoen gaat. Ook zijn er bedrijven en privé-personen die investeren in de bouw van de nieuwe hal.

Meer informatie op de website van Lycurgus.

 

Deel dit artikel:

Éen reactie op Indoor atletiekbaan Lycurgus krijgt half miljoen van Provincie

  1. Dwarsligger schreef:

    Dit plan kan alleen doorgaan door de contributie van Lycurgus te verhogen. Daarom zijn afgelopen september trainers en lopers van de loopgroepen weggelopen bij Lycurgus en hebben Loopgroep Zaanstreek opgericht, zie: http://www.loopgroepzaanstreek.nl/trainers/ en http://www.facebook.com/groups/282539222228826 . Deze leden hadden geen zin meer om mee te betalen aan topsport en een hal. ‘Er moeten grote schoenen gevuld worden’ (met geld) zo werd er bij de start van de FB-groep gereageerd.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.