Indoor atletiekbaan Lycurgus krijgt half miljoen van Provincie

Voor een nieuwe indoorhal op sportpark de Omzoom in Assendelft trekt de provincie € 500.000,- subsidie uit, zodat hier zowel in het indoor- als outdoorseizoen topsport bedreven kan worden.

Om met beeldprojecties trainingen te analyseren en bezoekers topwedstrijden te kunnen tonen ontvangt sportbedrijf Zaanstad ruim € 16.000,- voor topsportcentrum De Koog.

Acht Noord-Hollandse topsportlocaties krijgen bij elkaar ruim € 2.1 miljoen van de  provincie Noord-Holland. Daar zitten ook Rugbyvelden in Purmerend, een nieuwe BMX-baan in Zwanenburg en toptennisbanen voor het nieuwe Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen.

Op 8 december 2017 werd (symbolisch) al de eerste paal geslagen voor de nieuwe indoorhal van Lycurgus op het sportcomplex De Omzoom in Assendelft. Lycurgus haalde € 100.000 met een obligatielening voor de indoorhal op. De gemeente Zaanstad droeg eenmalig € 100.000 bij.

Hendrik Jan Haverkort van Lycurgus zei eerder tegen De Orkaan dat het in totaal om ongeveer € 1,2 miljoen gaat. Ook zijn er bedrijven en privé-personen die investeren in de bouw van de nieuwe hal.

Meer informatie op de website van Lycurgus.

 

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *