Karin Lassooij en Lars Drenth stappen op bij POV (& audio 🔈)

POV-raadslid Karin Lassooij stapt per direct op bij de Partij voor Ouderen en Veiligheid. Ze meldt dat via een brief aan de raad. Ook steunfractielid Lars Drenth verlaat de fractie. Ze gaat door als ‘Fractie Lassooij’.

Fractieleider Jaap Keijser wil nog niets zeggen over de reden van het vertrek. Later op de dag wil de partij nog met een verklaring komen.


Update: de reactie van Keijser kwam binnen.


Lassooij schrijft: “wij hebben besloten de POV-fractie te verlaten en per direct verder te gaan als zelfstandige fractie binnen de gemeenteraad Zaanstad. Karin Lassooy als raadslid en Lars Drenth als steunfractielid.”

De reden voor ons vertrek bij de Partij voor Ouderen en Veiligheid (POV) is met name dat wij elkaar zijn kwijtgeraakt in de nuancering/interpretatie van het partijprogramma. Discussies binnen de fractie hebben niet geleid tot een oplossing voor dit probleem, hier hebben wij geen gehoor gekregen.

Dit heeft helaas uiteindelijk geleid tot een onoverbrugbaar conflict met de fractievoorzitter. Zeer spijtig omdat wij zeker zien dat de POV met wethouder van der Laan binnen het college een waardevolle inbreng heeft, maar dat het voor ons binnen de fractie lastig manoeuvreren is. De richting en route van de POV zullen wij blijven ondersteunen, echter wel vanuit de oppositie en met een eigen geluid.

Het conflict is dus met Fractieleider Jaap Keijser.

Door het vertrek raakt de POV haar sleutelpositie kwijt binnen de coalitie. De partij heeft nu evenveel zetels (5) als de VVD en de PvdA en die fracties kunnen nu door opstappen de coalitie opbreken.

Vorige week stapte ook Gianni Hoovenstat, fractievoorzitter van de POV in Wormerland, bij de partij op om zelfstandig verder te gaan.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Jan de Vries (niet van D66)

  Voor de kiezers van deze partij goed nieuws, een coalitie die in elkaar valt.
  De POV heeft jaren tegen de toen geldende partijen aangeschopt en uiteindelijk om een meerderheid te behalen in de raad is de POV een coalitie gaan vormen met die partijen. Dit om een meederheid te krijgen of te hebben in de gemeenteraad.
  Eigen schuld, dikke bult en op naar de nieuwe verkiezingen of een coalitie die de burgers van Zaanstad willen.

  • Bep Hogendorp

   Hoezo zouden de burgers van Zaanstad deze coalitie niet willen? De stemmen op de betreffende partijen groeien niet aan de boom.

   • Jan de Vries (niet van D66)

    @Bep Hogendorp

    Door op de POV te stemmen hebben de burgers aangegeven het eens te zijn met het gevoerde beleid van de POV de afgelopen jaren. In die jaren kon de POV zich niet vinden in het toen gevoerde beleid, maar oh wonder, oh wonder, wel een coalitie gevormd met die partijen om een machtig blok te vormen. Dat zou nu hetzelfde zijn als dat Wilders een coalitie met Denk gaat vormen.

    • l. Boonstra

     Leer nu eerst eens de regeltjes. Deze raad zit er nog jaren. En ook al barst de coalitie dan nog komen er geen verkiezingen , pas in 26 ben je weer aan de beurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *