Kettingzaag in Sportpark Hoornseveld

Het Sportpark Hoornseveld gaat op de schop. Er wordt ruimte gemaakt voor woningbouw en vernieuwde sportcomplexen. Om dit te realiseren gaan niet alleen enkele verenigingsgebouwen tegen de vlakte maar ook 575 bomen.

De bomen worden herplant op het nieuwe sportpark zelf maar omdat het 40 jaar duurt voordat een nieuwe boom doet qua zuurstofproductie wat zijn gekapte voorganger deed gaat De Orkaan dat voor dit sportpark de komende 40 jaar (ongeveer) bijhouden.

Op de parkeerplaats liggen de eerste gesneuvelde exemplaren te wachten op transport. De stammen en wortels moeten nog uit de grond. Langs de sportvelden zijn mannen met kettingzagen bezig om de volgende bomen om te halen.

Bijzonder is wel dat rollen gras in zwart plastic wachten op het moment dat zij uitgerold worden. Kunstgras voor echt gras?

Lees ook: 575 bomen worden gekapt op Sportpark Hoornseveld

Hier ons dossier over Sportpark Hoornseveld.

De tekst en foto’s zijn van Willem Croese.

Gekapt
Gemarkeerd
Geveld
Grasrollen
Deel dit artikel:

2 reacties

  • Rene Stukart

    Die zwarte rollen zijn het 14 jaar oude kunstgras van FC Zaandam. Het nieuwe kunstgras wordt in de komende weken aangelegd. Dus oud kunstgras voor nieuw.

  • bernhard boot

    en de gemeente… zij kapte stevig door! Volgende etappes, Zaandijk en Krommenie. Natuur en bestuurders van Zaanstad gaat absoluut niet samen. Weg met grote bomen en de eerste 30 jaar niet terugkomen. In 2050 hebben we het allemaal wel weer eens op orde. Dus klagers, niet zeuren! Je gaat maar naar een natuurgebied als je nog natuur wilt zien! 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *