Komkommertijd Reces-Recept 10: Romkje Mathkor

De bewoners van Stadhuisplein 100 zijn met reces tot eind augustus. Wat ons betreft zou het verboden moeten worden.

Niet omdat we het ze niet gunnen na zo’n bewogen jaar, maar gewoon omdat we ze zo verschrikkelijk missen. Gelukkig laten ze ons goed verzorgd achter.

Onze Zaanse politieke helden voorzien ons tijdens hun afwezigheid van hun favoriete recept zodat we de weken tot hun terugkeer toch een klein beetje van hen kunnen smullen.

Vandaag recept 10 van: Romkje Mathkor, raadslid voor GroenLinks Zaanstad. Ze kan zich druk maken om het milieu en om wereldzaken als klimaatsverandering. Door de politiek in te stappen kan ze proberen concreet haar steentje bij te dragen aan de verbetering van onze leefomgeving. Haar recept is –hoe kan het ook anders- vegetarisch. En, hel handig voor in de vakantie, lekker makkelijk.

Romkjes Groentequiche

Met bietensalade

Groentequiche

Ingrediënten:

  • 5 plakjes roomboter bladerdeeg
  • Halve beschuit
  • 300 gram soepgroente
  • 200 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 30 ml koffieroom
  • Zout
  • Peper
  • Paprikapoeder

Bereidingswijze:

Warm de oven voor op 200° C. Bekleed een quichevorm met de plakjes bladerdeeg. Verkruimel de beschuit erover en verwarm de vorm vervolgens zonder vulling ongeveer 10 minuten in de oven. Meng intussen in een kom de overige ingrediënten en voeg die toe aan de quichebodem als het bladerdeeg enigszins is gerezen. Laat de quiche vervolgens in de oven nog een half uur garen totdat hij mooi bruin is geworden.

foto quiche

Lekker met:

Bietensalade

Ingrediënten:

  • Half pond gekookte bieten
  • 300 ml yoghurt
  • Theelepel citroensap
  • Knoflookteen (optioneel)

Bereidingswijze:
Rasp de bieten en pers eventueel de knoflook uit. Klop alle ingrediënten samen met een garde tot een mooie rode salade.

Eerdere recepten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *