Korfbal: KVZ’23 wint eerste wedstrijd in bestaan

Het was dit voorjaar al een feest toen het nieuwe complex voor korfbalvereniging KVZ’23 werd geopend. Het bestuur sprak van een geslaagd fusieproces.

Zaterdagmiddag werd de eerste officiële wedstrijd gespeeld in het bestaan van de club die ontstond uit ZKV en ZKC’31. In de hitte werden de eerste punten binnengehaald (15-13).

Daan Horak had de eer het eerste doelpunt in de clubgeschiedenis te maken. Tegenstander Vriendenschaar uit Bodegraven gaf zich echter niet makkelijk gewonnen en kwam snel terug tot 1-1 en later 2-2. Daarna namen de bezoekers het initiatief in handen tot een uiteindelijke 5-6 voorsprong. Daarna nam KVZ het heft weer in handen. Ruststand: 9-7.

Met een groepsknuffel begon KVZ ’23 aan de eerste wedstrijd na de fusie.

Verder dan een voorsprong van drie punten kwam KVZ echter nooit in de tweede helft. Toch bleek er geen vuiltje aan de lucht, letterlijk en figuurlijk. Er werd gewonnen, een mooi begin van de competitie en het bestaan van de club. Topscorer was ook Daan Horak, hij nam vier doelpunten voor zijn rekening.

Evenwicht

KVZ begon uiteraard met spelers en speelsters van voormalige clubs ZKV en ZKC. De verhouding in de basisopstelling was exact 50% ZKV en 50% ZKC. Dat is een mooie mix binnen een team waarin de begrippen ZKV-er en ZKC-er vanzelf zullen verdwijnen.

KVZ scoort uit een strafworp.

Drinken

Water, water water!! Dat was het devies langs de kant. Met temperaturen boven de 30 graden werd er door KVZ coach Michael Hendriks flink op de inwendige mens gelet. Tijdens extra drinkpauzes werden bidons leeggedronken en natte lappen boven hoofden uitgeknepen door de selectie.

Wat een hitte. Extra drinkpauzes waren zeer welkom bij de eerste wedstrijd van KVZ ’23
Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *