Kyra’s wordt Pancho’s (Que Pasa failliet)

Kyra’s wordt Pancho’s. Taverna wordt Cantina. Grieks wordt Mexicaans. Rozengracht wordt Dam.

Mexicaans restaurant Pancho’s aan de Rozengracht werd in januari door brand verwoest. Het verhuist naar het pand op de Dam waar het Griekse restaurant Kyra’s Taverna (voorheen: Rhodos) was gevestigd.

Pancho’s wil uiterlijk begin september open gaan. Het pand wordt nu verbouwd.

Update: Het buur-bedrijf van het oude Pancho’s, Spaans restaurant Que Pasa op de hoek van de Rozengracht en de Czarinastraat, is failliet verklaard. Het bedrijf ging in 2019 in andere handen over en veranderde het concept in ‘streek food bar’.

Op 21 januari ontstond er een brand in de keuken van Pancho’s Cantina aan de Rozengracht in Zaandam. In het pand zijn nu slopers aan het werk. Er zou opnieuw horeca op deze plek komen.

Kyra’s Taverna begon twee jaar geleden als opvolger van het Griekse restaurant Rhodos dat toen al ruim 30 jaar lang op de Dam zat. Samen met de exploitanten van Kyra’s Griekse Delicatessen dat wegging van de Rozengracht, werd de Taverna gestart. De formule werd All You Can Eat (op z’n Grieks).

kyra pancho

pancho kyra

 rhodos

panchos cantina

que pasa zwart 2

Verbouwing Que Pasa

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Eelco Aartsen

  Enig idee wat er met Kyra gaat gebeuren? Wij kwamen er graag toen het nog op de Rozengracht zat. Op de Dam vonden we het minder geslaagd. Jammer dat het niet gelukt is. We wensen Pancho veel succes!

 • Dick van den Dobbelsteen

  Grieks restaurant Rhodos zat eerst tientallen jaren lang naast Dam 2, waarna het naar De Dam verhuisde.Eigenaar werd echter ziek en moest zijn werkzaamheden langzaam afbouwen en uiteindelijk stoppen.
  Daarna ging het slechter met het restaurant. Verschillende formules sloegen niet aan, waarna het restaurant uiteindelijk moest sluiten.
  Hopelijk vergaat het Pancho beter.

 • Jeannette Duivis

  Zo jammer dat Kyra’s is weggegaan met stille trom. Op de Rozengracht was het altijd zo gezellig met Kiriakis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *