Foso de Rosas… ¿qué pasa?

Nooit meer paella, tortilla of pulpo,… nooit meer enchilada’s of burrito’s aan de Rozengracht. Qué Pasa ging in 2020 failliet, Pancho’s verhuisde na een brand naar de Dam. De panden werden gekraakt, deels gesloopt en verbouwd.

Op deze plek komt Foso de Rosas. Fase I (voormalige Qué Pasa) wordt als eerste opgeleverd, daarna volgt het voormalige Pancho’s Cantina. In totaal komen er 19 woningen, “waarvan 12 zullen beschikken over een aparte slaapkamer.”

Fase I, vier studio-appartementen in het oude Qué Pasa, is in de verkoop gegaan voor € 199.500 tot € 285.000 (k.k). Daarna volgt Foso de Rosas fase II: 15 woningen van 31 m2 tot 55 m2 vanaf € 199.500 (k.k.).

Opbrengst minstens € 4 miljoen dus.

Er is niet voorzien in parkeerplaatsen.

Naast Fase 1 komen om hoek in de Czarinastraat ook woningen (AKZ, voormalige fondue-restaurant) en ook het rijtje aan de Rozengracht (Scapino-blok) wordt omgezet naar woningbouw. Of de Rozengrachttoren er echt komt is de vraag.

Hieronder impressie van Foso de Rosas (wat betekent dat? Rozenpit. Maar een roos heeft helemaal geen pit). Daaronder een tweede slideshow met ‘historische’ beelden.

Lees ook:

Boven hoe het wordt, onder hoe het was en is.

Door Piet Bakker, foto’s De Orkaan, afbeeldingen van website Foso de Rosas. Bronnen: eerder nieuws op De Orkaan, website Foso de Rosas.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Dirck Jonker

  Kippenhokken voor de hoofdprijs.

 • Leo Hartman

  Knapt in ieder goed op daar, en als mensen dat ervoor over hebben waarom niet?

  • Tessa Berghouwer

   Knapt het op? Ligt het werk niet al een behoorlijke tijd stil? Waar AKZ zat is alleen gesloopt. Het voormalige fonduerestaurant holt achteruit. Hoop niet dat er gevaarlijke situaties ontstaan.

 • Leen SCHOEN

  euhh, “foso” is een smeerkuil in een garage, maar ook een (verdedigings) gracht rond een kasteel.

  Gewoon “rozengracht” dus.

 • Noah Koks

  200.000 euro voor een woning van 31m2… Moet dat een starterswoning voorstellen? Ik durf er gif op in te nemen dat starters daar sowieso geen kans krijgen en dat de hele boel opgekocht gaat worden en in de verhuur gegooid gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *