Met nog zes wedstrijden te gaan in de Korfballeague heeft KZ goede papieren om de play offs te behalen die kans geven op het landskampioenschap. Zaterdagavond werd hekkensluiter KCC in de Koog verslagen met veel treffers maar toch werd er te veel weggegeven tegen een ploeg die tot nu toe slechts twee punten haalde.

De wedstrijd tegen de nummer laatst uit Capelle aan den IJssel ging fris van start. Er werd direct veel gescoord en binnen de kortste keren stond het 6-3 voor KZ. Het scoren ging zo makkelijk, alsof er een verbinding was gelegd tussen de korf en de bal. In het tweede deel van de eerste helft werd de wedstrijd wat rustiger. KCC bleef wel steeds in de race en steeds in de achtervolging tot zo’n vier doelpunten achterstand.

Na de 12-8 nam de ploeg van coach Tim Bakker afstand en liep uit tot 16-9. Een slotoffensief van de bezoekers bracht de ruststand op 16-11. Erg vervelend voor KZ was de blessure van Onno Bakker. De speler kwam ten val met een kreet die niet goed klonk en verliet met veel pijn aan de knie even later het strijdtoneel. Wat de kwetsuur behelst was kort na de wedstrijd nog niet te zeggen. De staf wist alleen te melden dat hij veel pijn aan de knie had.

Onno Bakker verlaat het veld met een knieblessure.

De tweede helft bracht nog tien (veelal mooie) goals en wat wissels en zo kwamen de punten nooit echt in gevaar. Toch was het verschil in de score in de 26-19 eindstand niet al te groot. Er was veel weggegeven. Dat beaamde ook coach Tim Bakker:

‘We scoren veel maar geven ook veel weg. We beginnen goed maar verdedigend waren we zeker de eerste fase wat minder. Het was ook laksheid van ons.’

Met zeven treffers werd Marijn van den Goorbergh uitgeroepen tot beste speler van de wedstrijd.

De 13-8 voor KZ door Marijn van den Goorbergh.

Met nog zes wedstrijden te gaan staat KZ er goed voor om de strijd voor een plekje in de top vier die recht geeft op play offs. Deze speelronde (dinsdag) spelen directe concurrenten PKC en DVO ook nog tegen elkaar.

‘We staan er goed voor maar we zijn er nog niet. De concurrenten krijgen ook nog makkelijkere wedstrijden en wij moeten ook nog tegen LDODK en PKC spelen. Daarom moet je dit soort wedstrijden gewoon blijven winnen.’

Nikki Boerhout was met vier treffers een sterkhouder op het veld.

Het resterende programma voor KZ ziet er als volgt uit:

17 februari: Blauw Wit (thuis)
24 februari: PKC (uit)
2 maart: DOS ’46 (thuis)
10 maart: LDODK (uit)
16 maart: Groen Geel (thuis)

Door: Edwin Kleiss.