Laatste wip in ’t Kalf…

Gister ging de brug bij Haaldersbroek voor het laatst open voor het scheepvaartverkeer. De bediening van de brug is per april gestopt. De kwaliteit van de brug is zo slecht, dat de gemeente een veilige bediening niet meer verantwoord vindt.

Zaterdag 4 mei om 10.00 uur werd de brug voor de laatste keer geopend. Orkaanlezer Wessel Breunesse was erbij en maakte de foto’s van de brug die ruim 90 jaar oud is (hij is uit 1927).

De laatste boten werden door uit de Braaksloot gevaren door de Kalverwip zoals de brug genoemd wordt. Wessel:

“De laatste boten erdoor en dan wachten op een nieuwe, hopelijk net zo karakteristieke, brug. Als die er ooit komt…”

Dat laatste is inderdaad een dingetje. In juli 2016 werd bekend dat de vervanging tot dat jaar was uitgesteld (aanvankelijk was het plan om in 2015 al een nieuwe brug te plaatsen). In 2018 ontstond onenigheid over hoe breed de nieuwe brug zou worden. Begin dit jaar werd een compromis bereikt, geen ‘lompe’ brug maar eentje die inderdaad lijkt op de vorige.

Deel dit artikel:

4 reacties op Laatste wip in ’t Kalf…

  1. Friso schreef:

    Ik weet dat de brug ergens in 1984/1985 maanden uit de roulatie was in verband met vernieuwing of hele grote renovatie. Ik moest namelijk iedere dag via een ponton naar de overkant naar school. Dat heeft maanden geduurd.

  2. Peter schaap schreef:

    Een ‘veilige bediening’ is toch juist wel ‘verantwoord’?

  3. Peter Blokker schreef:

    Laatste wip doet mij aan iets heel anders denken

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *