Het Openbaar Ministerie heeft tweemaal levenslang geëist voor drie huurmoorden en twee pogingen tot moord tegen twee verdachten. Eén van hen is de 41-jarige Randall B. die in juni 2015 op klaarlichte dag vlakbij een schoolplein in Westerwatering de beroepscrimineel Lucas Boom liquideerde.

“Kil en gewetenloos” noemden de officieren van justitie de twee mannen die drie moorden zouden hebben gepleegd en twee moordpogingen hebben ondernomen met twee zwaar gewonde slachtoffers als gevolg. Randall B. wordt niet alleen van de moord in Zaandam verdacht maar ook van de ‘vergismoord’ op een onschuldige 17-jarige stagiair in januari 2018 in een vol buurthuis in Amsterdam.

Voor de moord op een 24-jarige man op 11 februari 2015 in Amsterdam wordt alleen een 30-jarige man verdacht die samen met Randall B. de stagiair is Amsterdam zou hebben vermoord. Het OM schrijft:

“Van de moord in Zaandam op 9 juni 2015 zijn tientallen kinderen getuige die tijdens het schieten buiten op het schoolplein aan het spelen waren. Tijdens het moment dat op de 17-jarige stagiair werd geschoten, zat het buurthuis vol met kinderen en vonden verschillende activiteiten plaats.”

In deze zaken hebben drie anonieme getuigen een verklaring afgelegd. Deze getuigen zouden overigens ook door de verdachten bedreigd zijn.

“Daarnaast wijzen andere bewijsmiddelen volgens de officieren van justitie naar de betrokkenheid van de twee mannen bij de moorden de twee pogingen daartoe. Het gaat onder meer om afgeluisterde gesprekken, telefoongegevens,  beelden van verkeerscamera’s, camerabeelden, forensisch bewijs en verklaringen van getuigen.”

Randall B. is vanaf zijn 18e regelmatig veroordeeld voor o.a. vuurwapenbezit, opiumhandel en diverse vermogens- en geweldsdelicten.

De rechtbank doet op 4 augustus uitspraak.

Lees ook: Na acht jaar: verdachte van liquidatie van Lucas Boom voor rechter