Lift station Zaandijk al weken ’tijdelijk’ buiten gebruik

Lift ZZS-LIF-003 aan de westkant van station Zaandijk Zaanse Schans is al weken ’tijdelijk’ buiten gebruik.

Op de lift zijn inmiddels twee grote stickers aangebracht. Op de onderste wordt vermeld dat de lift wegens ‘vandalisme’ buiten gebruik is. Het kan even duren, want “de onderdelen die nodig zijn voor het herstel moeten op maat gemaakt worden en dat kost tijd.”

Er kan wel een medewerker van de NS Klantenservice gebeld worden om een ‘omreisadvies’ te geven of een taxi te bellen.

Op de andere sticker staat dat het een ‘plotselinge storing’ is.

Zicht op snel herstel is er nog niet volgens de NS:

Albert Groothuizen maakte de foto.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Gerrit Voorn.

  Treinen vallen uit,liften vallen uit Nog FF en de top van de Ns valt ook uit.
  En daar na zeggen ze het toverwoord SORRY.

 • Aaf Aafjes

  Deze lift is al sinds half april stuk en zou begin mei gemaakt zijn. Niet dus. Ook de lift aan de oostkant was vrijdag stuk toen ik met de trein aankwam. Moest terug naar perron. Dan maar naar Wormerveer Door tekort aan personeel bij NS reden er 2 ipv 4 sprinters per uur. 25 min wachten voor volgende trein. Na met scootmobiel op invalideplek trein binnen gereden te zijn, vertelde passagier dat lift aan straatkant Wormerveer ook stuk was deze ochtend toen zij daar gebruik van wilde maken. Inderdaad lift stond nog boven met leesbaar “buiten gebruik”. Door dit praatje gelukkig niet uitgestapt maar door naar station Krommenie. Waar ze naast de lift ook een hellingbaan hebben. Gelukkig genoeg stroom en mooi weer om met uur vertraging thuis te komen. Net op tijd voor de wijkverpleging en de wc. Vakantietijd tekort monteurs, onderdelen en vernielzuchtige, verveelde jongeren is deze overlast voor degene die niet zonder lift kunnen heel vervelend. Maar ik laat hierdoor mijn deelname aan de maatschappij niet ontnemen.

  • P. Hoogkamer

   niet de jeugd de schuld geven… ook volwassenen mishandelen hier de liften omdat de luietrap met fietsgoot te veel gevraagd is om te gebruiken , alle vervoerdmiddelen , scooters, fietsen, brommers worden in de 3 liften gepropt . past eigelijk net niet maar toch doen.
   niet de jeugd alleen graag. met de vinger na wijzen.

  • P. Hoogkamer

   de lift in het midden van de hal is niet stuk , was ook niet stuk. ook die aan het stationstraat was niet stuk.
   😀 even proberen maar dan heb je ook wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *