Luto gaat verhuizen – meubelboulevard voor 1 januari leeg

Kantoorboekhandel Luto verlaat voor 1 januari het pand aan de Cornelis Ouwejanstraat 25 in Zaandam.

Na hun vertrek zal de hele ‘meubelboulevard’ langs de weg naar de Hempont leeg zijn. Eigenaar Aprisco Vastgoed uit Assen zou volgens vertrokken huurders de hele rij voor een Duitse meubelgigant op het oog hebben.

Luto verhuist naar de Cornelis Ouwejanstraat 3, in het stukje langs het Noordzeekanaal (foto boven). Dat deel – waar nu ook Noppes zit – is het enige stuk waar nu nog winkels zitten. In 2018 moet ook het lege stuk gevuld worden.

In april van dit jaar schreef De Orkaan over de leegloop van de meubelboulevard Zuiderhout.

In 2008 zag het er nog zo uit (foto Google Streetview, klik voor vergroting):

Het ‘nieuwe’ LUTO-pand, Cornelis Ouwejanstraat 3, is enige tijd gekraakt geweest (foto onder) maar werd in de zomer ontruimd.

Hier het lege pand in september.

Luto was eerst op de Dam in Zaandam gevestigd. Het bedrijf werd bijna 60 jaar geleden, in 1958, opgericht door Luit en Toos van der Meer, vandaar de naam LUTO. In 1998 verhuisde de kantoorboekhandel naar de Cornelis Ouwejanstraat. (Foto eind jaren zestig, Gemeentearchief Zaanstad.)

Eerdere pogingen van De Orkaan om bij Aprisco de naam van de nieuwe gebruiker te achterhalen strandden, herhaalde toezeggingen wil het bedrijf geen vragen beantwoorden over de nieuwe huurder.

Deel dit artikel:

2 reacties

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *