Meedenkfoto #3: Waar o waar? (met oplossing deel #2)

Uit de reacties op onze rubrieken Anno-Orkaan-bingo en De Geveltoerist blijkt dat we snuggere lezers hebben. Mensen die hun ogen niet in de achterzak hebben. Slimmerds met oog voor detail. 

Dat feit inspireerde Kees Malingré: hij besloot te zorgen voor een wekelijkse uitdaging. 

Kees struint de Zaanstreek af om detailfoto’s van een plek te maken. We horen graag van jou – ja, van jou! – waar het is. Daarbij zijn weetjes over de plek immer welkom. Na een week volgt de oplossing. Met een nieuwe meedenkfoto.

Kees geeft een hint:

‘Zomaar een brok techniek aan de gevel van een pand in de Zaanstreek, waar dient het voor, wat is het doel? Denk mee met de Orkaan en stuur je gedachten hierover in.’

Meedenkfoto #3

Kees Malingré

Antwoord deel #2

Kees Malingré

De tweede meedenkfoto was voor veel lezers toch iets te ver weg 😉 De gefotografeerde gevelsteen is bevestigd in een voormalige Gereformeerde kerk aan de Jagerstraat 2 in Westzaan (hoek zuideinde). Het pad in Amsterdamse stijl is gebouwd in 1920 en deed tot 1978 dienst als kerkgebouw, vandaar de stichtelijke tekst op de steen. Een aantal Zaankanters kent het pand als partycentrum De Bun, gestart door de fam. Valk. Maar inmiddels wordt er gewerkt aan het inrichten met een woonbestemming. 

Westzaan is een pracht stuk van de Zaanstreek, de moeite waard om er eens door heen te fietsen, dan ziet u dit soort details.

Tessa Berghouwer gaf als eerste het juiste antwoord. Lof en roem is haar deel! Gefeliciteerd, Tessa, messcherp!

Deel dit artikel:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *