Deze week deel 7 van “met De Orkaan het Zaanse oerwoud in”. Vorige expedities trokken naar de Balkenhaven, het Plofbos, het eiland Bloemendaal, de Fortuinweg, de Noorder IJpolder en Westzaan.

Nu weer naar Westzaan, niet per jol, maar gewoon op de fiets.

Op ontdekkingsreis in je eigen achtertuin. Gewapend met kompas, klamboe en klewang gaat De Orkaan op zoek naar de wildste stukken Zaanstreek.

Ver is het niet, maar wel ontoegankelijk en onbegaanbaar, en soms zelfs verboden. Geen uitje voor mietjes, watjes en Landallers. Wie het Jagersveld en het Twiske al doorkruist heeft, is niet voor één gat te vangen: slagbomen trotserend, tijgerend onder prikkeldraad en per kano als het moet.

Expeditie 7: Nauernasche Vaart / Westzaan
Oerwouden zijn het niet. Daarvoor zijn ze te jong. Maar tussen de weg naar Saendelft en de afritten naar de weg langs de Nauernasche Vaart zijn twee bosjes ontstaan, en omdat je er lastig kan komen, rekenen wij ze tot de baby-rimboe.

Hoe kom je er? Met de fiets. Het fietspad tussen Middel (Westzaan) en Saendelft (Assendelft) loopt erlangs. Voor het zuidelijke stukje moet je onder de snelweg door. (klikken op de kaart voor vergroting)

7. westzaan nauwenasche vaart