Metamorfose De Haal Oostzaan: 6 jaar in 6 seconden

Metamorfoses van De Orkaan. Met Google Maps (Street View) gaan we terug in de tijd.

Niet erg ver terug natuurlijk, want zo oud is Google Street View niet. Maar de autootjes met de 360 graden camera’s rijden al zeker sinds 2008 door de Zaanstreek.

Oktober 2014 zagen wij hoe de sloophamer zich in de muren van het 130 jaar oude gebouwtje van de Noorderschool boorde. Inmiddels zitten de leerlingen van de school comfortabel in het nieuwe pandje, ontworpen door Oostzaner beroemdheid Piet Boon.

Zes jaar in zes seconden. In 2009 zag je aan De Haal ter hoogte van nummer 44 het oude gebouwtjes, nog vol in gebruik. In 2015 heeft het nieuwe schooltje nog geen ingericht schoolplein, maar dat is gelukkig alweer verleden tijd. Hier vind je meer over de Noorderschool.

Klik op de pijl rechts naast het plaatje om van 2009 naar 2015 te gaan. Op de pijl links klikken om weer terug in de tijd te reizen.

[slideshow_deploy id=’15867′]

 

Hier de vorige metamorfoses: Inntel Hotel en het Stadhuis, Rozengracht, Vinkenstraat en Cornelis Bruynzeelweg (Zaandam), de Markstraat (Wormerveer), de Julianabrug in Zaandijk en de Kerkbuurt in Oostzaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *