Monet: atelier, musical, website & concerten

In het pand Oostzijde 221 in Zaandam, dat in 1871 door Claude Monet werd geschilderd, zijn dit weekend drie huiskamerconcerten.

De bewoners van het pand, Frans de Ruiter (clavecimbel), Manon Heijne en Fee Suzanne de Ruiter (zang) brengen composities van Monets tijdgenoten zoals Reynaldo Hahn, Gabriël Fauré en Samuel de Lange.

Op zaterdag 25 is er om 20:00 een concert van een uur, op zondag 26 juni zijn er twee concerten, van 11:00 tot 12:00 en van 15:00 tot 16:00. Toegang  € 10. Aanmelding via website van Monet in Zaandam.

Wie de website bezoekt zal zien dat deze totaal is vernieuwd, met veel verhalen over Monet en afbeeldingen van zijn Zaanse Schilderijen.

Reproducties van alle 25 schilderijen zijn vanaf begin deze maand al te zien in het theehuis aan de Zaan, het Monet Atelier. In het Atelier worden bezoekers ook geïnformeerd over de vier maanden die Monet in Zaandam doorbracht.

monet atelier

Het Atelier is geopend van donderdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00. Het ligt samen met het Theehuis van Monet aan de Zaan aan de Westzijde 14d (ook bereikbaar per boot).

MonetTheehuis

Op maandag 4 juli is om 20.00 uur in FluXus, Hof van Zaenden 65 in Zaandam een auditie voor de musical Code Monet die in juni 2017 in het Zaantheater wordt opgevoerd. De musical wordt geproduceerd door FluXus in samenwerking met het Cultuurmenu, Zaans Museum, het Zaantheater en Stichting Monet in Zaandam. Kosten € 350,- voor 40 repetities en extra repetitieweekenden vanaf september 2016. Info: productie@fluxus.nl.

FluXus-Code-Monet-onbekend

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *