Monumenten Spreken in de Geschiedenis Online Prijs top 20

Twee weken geleden schreven wij over de Geschiedenis Online Prijs. Het is de prijs voor de beste historische website in Nederland.

Van de drie Zaanse inzendingen kreeg Monumenten Spreken het bericht dat ze definitief zijn opgenomen in de shortlist van de professionele jury. 

Dit betekent dat de site met de minidocumentaires met verhalen achter de 28 oorlogsmonumenten in de Zaanstreek -en daarbij het lesmateriaal- is doorgedrongen tot de top 20. Er zijn dit jaar in totaal 160 sites aangemeld. Je kan nog stemmen tot 9 februari.

Monumenten Spreken heeft sinds 2011 –met een flinke groep vrijwilligers- tot doel gehad om het lesmateriaal, de films en alle informatie op een begrijpelijk, laagdrempelig manier, te vatten in een website die voor iedereen gratis toegankelijk is. Dat is gelukt.

De site in het kort:

Hier vind je de 28 minidocumentaires die de verhalen vertellen van de oorlogsmonumenten in jouw –ja JOUW- buurt.

En hier vind je het lesmateriaal. Het zijn lesbrieven (Prezi) die gemaakt zijn voor leerkrachten van de bovenbouw van de basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Wij vinden dat ze voor iedereen geschikt zijn. Gewoon aanklikken en gaan.

 Zonder verleden geen toekomst
‘Opdat we niet vergeten’ is een zin die wij allemaal waarschijnlijk wel kennen. Daardoor komt de boodschap misschien niet altijd meer binnen. Maar als Meneer Bart de woorden uitspreekt aan het einde van de film over de Bonifatiuskerk, dan hoor je het voor het eerst.

 

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *