Morgen: Yada Yada open

Volgens de plannen gaat Yada Yada morgen weer open. Na twee weken in november sloot de Afrikaanse foodhal. Naar verluidt vanwege de kou, maar echt koud was het in die periode eigenlijk niet geweest.

Het was vooral stil in Yada Yada – de eerste dag met gratis toegang en extra food trucks ging het nog, maar daarna werd het snel minder.

Het was ook klantonvriendelijk vanwege de toegangsprijs, die overigens in de eerste weken tijdelijk afgeschaft was. En het was onduidelijk vanwege de wisselende openings- en sluitingstijden op alle dagen dat de markt open was.

De gemeente sponsorde de boot naar het Hembrugterrein – inclusief de Amsterdamse havengelden – met ruim € 50.000 in de eerste maanden (toen Yada Yada dus niet open was).

Hieronder een foto van een lege Yada Yada uit februari 2016.

yada yada februari 2016

Nu wordt het dus allemaal anders. De markt opent met een optreden van Glennis Grace. Er wordt geen entree geheven.

Er zijn nieuwe ‘traders‘ gevonden die hun waren op de markt uitstallen, bijvoorbeeld: taarten en toetjes van Raw42, Par Hasard met Bourgondische frites, Britt en Bien met Afrikaanse producten, Chinese dumplings van Maggie, The Rough Kitchen, BeRocky met rocky road chocolade, crèpes, een biobakker en kunst van Alexander Krenz.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Ik vond het ook erg tegenvallen qua inhoud. Als je andere markten gewend bent, zoals Hallen A’dam of Rotterdam en Beverwijk, dan valt dit echt tegen. De hal waar je kon eten was wel gevarieerd en afwisselend maar de
  hal ernaast was veel te leeg. En wat er stond viel erg tegen. Ze maakte ook reclame dat er kunst te vinden was en dat was helemaal niet veel. Volgens mij zouden ze eens contact op moeten nemen met mensen die er verstand van hebben. Het heeft wel potentie maar dan moet er flink wat meer te zien/doen zijn! Zie SMAAK EXPLOSIES daar kun je best wat ideeen van gebruiken (Bas Husslage, zit zelfs ook op Hembrugterrein)!!!!

 • tinus

  De nieuwe traders zijn naar ik lees precies dezelfde als toen. En dat is toch een beetje te beperkt verwacht ik. Ik ben benieuwd…

 • Hans

  Morgen is het 1 april. Ik ben benieuwd

 • Erik Esteie

  Ik vind het nog steeds een goed inniatief en hoop dat het lukt om de boel draaiende te houden(lees, dat er genoeg inkomsten zijn)

  Wat volgens mij het grootste probleem is is dat de prijzen er nogal hoog liggen, maar aan variatie en gezelligheid ligt het volgens mij niet

  Ook denk ik dat het weinig zin heeft om het te vergelijken met de hallen van Amsterdam, laat staan met de markthal in Rotterdam

  http://esteie.nl/2015/11/21/zaterdag-21-november-2015-markthal/

 • Daantje

  Na een aantal yada yada bezocht te hebben is de conclusie
  dat dit geen succes zal worden. Een aantal ondernemers is al
  vertrokken en het is er nog altijd doodstil. De duizenden bezoekers
  die volgens diverse stukken in de media worden gesteld
  heb ik er nooit gezien. Het is leuk voor een eenmalig bezoek maar daar blijft het dan ook bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *