Nieuw in Koog: Toko Lapo Toba

De website vermeldt nog ‘coming soon’, op het Instagram-account zijn slechts drie gerechten te zien, maar op de gevel staat het al in volle glorie: Toko Lapo Toba (voor afhalen, bezorging of catering).

De nieuwe toko is gevestigd op een befaamde horeca-hoek, waar vroeger de Noorderbrug over de Zaan ging. Ooit zaten hier Café Schoonzicht, Café Stam, restaurant Tijl Uilenspiegel en Italiaans restaurant Napoli.

Volgens het Instagram-account (al sinds november 2022 actief) is Kristina Jonk-Marpaung de eigenaar. De website is nog niet actief. Wat ‘coming soon’ betekent hebben we niet kunnen achterhalen, we hebben geprobeerd contact te maken maar dat is nog niet gelukt.

Onder een historisch rondje langs de horeca op die hoek.

Café Schoonzicht, 1900-1910 (Gemeentearchief Zaanstad – collectie H. v.d. Kommer).
Café Stam (rechts), rond 1950 (Gemeentearchief Zaanstad) Jonkhart Fotografie).
Napoli in 2007 (Gemeentearchief Zaanstad / foto: Wim de jong).
Toko Lapo Toba (foto & tip: Jan Leguijt).
Deel dit artikel:

Een reactie

  • Mark Merkies

    Erg leuke historische foto’s bij dit artkel geplaatst. Bij dat restaurant Napoli ben ik wel eens geweest. Ik ben in het Kogerveld opgegroeid en weet me nog te herinneren dat de Willem-Alexanderbrug er nog niet was. Dus lopend en met de (brom) fiets was Koog a/d Zaan alleen te bereiken via die oude Noorderbrug. Er zat om de hoek naast de genoemde nieuwe toko ooit een snackbar. In het Kogerveld was die er nog niet. Mijn vader haalde naast patat daar ook wel eens een loempia. Een loempia? Wat was dat nou eigenlijk…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *