Nieuwbouw Lassie Wormer

De bouw van het opslagmagazijn Spatter van zo’n 2000m2, dat naaste het historische pand op het Lassie-terrein komt, begint te vorderen.

De verwachte oplevering is mei/juni van dit jaar.

Begin november vorig jaar werd gestart met het heiwerk. Het extra magazijn zal worden uitgevoerd in beton en zal qua uitstraling aansluiten bij de omliggende panden. Op de verdieping wordt 120m2 kantoorruimte toegevoegd.

Het Zaanse architectenbureau FKG tekende voor het ontwerp. Op de artist impressie linksboven is te zien dat het magazijn de naam Spatter zal dragen. Wij vonden in het gemeentearchief een afbeelding uit 1899 van de gelijknamige molen die ooit ongeveer op die plek stond.

Van Lassie ontvingen wij deze foto’s:

Industriebouwer Willy Naessens uit Drunen voert het uit. Op de site van die laatste vonden wij foto’s:

Half november werd een feestelijke paal geslagen:

Een maandje later plaatsten ze een foto van het grondwerk:

En in januari is te zien dat het de goede kant opgaat.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Natuurlijk is het heel bijzonder, deze belangrijke uitbreiding van een van de oudste bedrijven van Wormer. En de Orkaan wijst ook op de historische context, met name molen de Spatter, waarnaar ook een straat is genoemd: de Spatterstraat.
    Desondanks wil ik wijzen op een ander stukje van het uitbreidingsplan, misschien op het oog minder indrukwekkend, en dat is de loods, die ook deel uitmaakte van het plan en die al in mei 2016 werd gerealiseerd. Die loods krijgt namelijk de naam “De Aanleg”. Het terrein is gesitueerd langs de Lassiestraat, waarvan de naam vroeger Aanlegstraat was. Die straat was genoemd naar het pakhuis De Aanleg. Ook daarvan is nog een foto aanwezig in de beeldbank van het gemeentearchief Zaanstad.
    U kunt de foto ook vinden op mijn website de Wormerlander: http://www.wormerlander.nl/wl_aanlegstraat.htm.
    Ik zou u ook graag een pagina uit de cataolgus van de expositie op monumenentdag 2016 van het Historisch Genootschap Wormer willen toesturen, waarop ook een foto van een maquette met de pakhuizen staat en verder historische informatie. Zegt u maar waar het heen moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *