Nieuwe Zaanse website: de lachspiegel?

Er kan nooit genoeg gelachen worden. Komische humor. Daar zijn we dol op bij De Orkaan. Snedige grappen, kruidige anekdotes.

Maar we geven toe: veel te lachen valt er niet. Bezuinigingen, terreurganzen en asbestverwijderingen zijn aan de orde van de dag. Het nieuws wordt gedomineerd door tunnels vol spinnewebben en illegale wietplantages.

Maar er is hoop. Er is Zaanstreekvandaag.nu. Dat vinden we eigenlijk wel een beetje rare naam: vandaag EN nu?

Een kleinigheid. Misschien is dat ook humor. In ieder geval zijn de foto’s op de site in veel gevallen grappig bedoeld. Men heeft het vooral voorzien op politici: Hieronder wordt bijvoorbeeld wethouder Verschuren een lachspiegel voorgehouden:

addy verschuren breed

Ook onze tijdelijke burgemeester Theo Weterings was niet veilig.

weterings breed

Burgemeester Geke Faber wordt ook extra breed gemaakt door Zaanstreekvandaag.nu.

faber breed

Nadere bestudering suggereert dat de site een operatie is van Zaanradio, zij zijn de enige ‘adverteerder’ en al het nieuws komt één op één van de nieuwssite van de lokale zender.

 

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Barend

  Het grappige is dat deze drie voorbeelden ook echte zaankanters van geboorte benne hehehe. En burgemeester Faber heet nu Gaber, is ook loik.

 • Dré Prijs

  Tja, inderdaad heel bijzonder!

 • Het betreft hier een bêta-versie van een nieuwe website die nog niet live is. Daarin zat een probleempje met de fotoheader. De foto’s waren dus niet ‘grappig bedoeld’. Beetje spijtig dat ze online waren te zien op deze wijze.
  Maar wij zijn het helemaal met De Orkaan eens: dit is nieuws! 😉

 • De Orkaan

  Echt nieuws dus: Zaanradio begint aparte nieuwssite. Wanneer ‘echt’ live?

  (We hebben van Burgemeester Gaber toch maar even Geke Faber gemaakt)

 • Dat is nog niet duidelijk (maar iedereen kan dat met dank aan de Orkaan 😉 ) nu dus live volgen. Trouwens Burgemeester Gaber, was een goutje van jullie, voordat lezers denken dat wij een spastische linker wijsvinger hebben. Alhoewel, Feke ook wel een leuke naam is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *