RTV Zaanstreek: Hoofdredacteur Bert van Galen uit functie

Bert van Galen, de man die de neuzen bij RTV Zaanstreek begin vorig jaar dezelfde kant op kreeg, functioneert niet meer als hoofdredacteur.

Oud nieuws, reageerde voorzitter Jelle Linnekamp desgevraagd. Van Galen is al sinds april van dit jaar geen hoofdredacteur meer. In goed overleg zou hij een trapje gedaald zijn op de ladder. Hij werd redacteur Radio.

Zijn taken zijn tijdelijk overgenomen door voorzitter Linnekamp zelf en bestuurslid Martin Blankman.

Van Galen die door diverse medewerkers van de geplaagde omroep een ‘mensenmens’ genoemd werd, bleek niet aan de verwachtingen te voldoen op het gebied van het managen van de vrijwilligersclub.

Het contract van Van Galen loopt nog tot januari, tot die tijd zal hij nog op de loonlijst staan. Wat er daarna gebeurt zal volgende week besproken worden, maar voorzitter Linnekamp hoopt dat hij radio blijft maken voor de omroep.

Subsidie

De lokale omroep kreeg vorig jaar € 60.000 structureel extra van de gemeente. Daarmee kwam de totale jaarlijkse subsidie van Zaanstad op € 150.000. Daarnaast krijgt de omroep subsidie van Wormerland.

Tegen de verhoging van de subsidie waren bezwaren omdat de lokale omroep een laag bereik had, veel interne problemen kende en een magere programmering liet zien. Toen de budgetverhoging werd goedgekeurd was een meerderheid van de raad van mening dat de omroep op de goede weg was.

In 2017 werd de vorige hoofdredacteur aan de kant gezet. Dré Prijs moest het veld ruimen na een conflict.

Petten

Linnekamp heeft nu twee petten op bij RTV Zaanstreek, hij is zowel voorzitter als hoofdredacteur. En ook Martin Blankman draagt een dubbel hoofddeksel. Hij nam eind 2018 afscheid van de omroep: ‘we gaan andere dingen doen’, maar is nu dus penningmeester en hoofdredacteur.

Het bestuur bestaat verder uit twee nieuwkomers: Jamie Bank (secretaris) en Gerwin de Keijzer.

Buiten voorzitter Linnekamp is sinds 2018 het volledige bestuur vernieuwd: secretaris Els Dobber, penningmeester I. Wersch en Louise Verra vertrokken.

Piet Oudega, lid van het programmabepalend orgaan (PBO) van de omroep:

“wij weten nergens van. Ik ben dus wel bijzonder verbaasd. Het PBO gaat overigens alleen over de programmering en niet over de organisatie maar normaal gesproken worden we wel bijgepraat. Tijdens de vergadering van 22 augustus is het niet ter sprake gekomen.”

We hebben geprobeerd contact te krijgen met Bert van Galen (dat is zijn ‘artiestennaam’, zijn echte naam is Albert Bronk) maar tot nu toe is dat niet gelukt.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *