Niks & alles: frisse foto van kazige plek (Adelaar, Koole)

Zo vaak gefotografeerd. Voor ons Zaankanters 24/7 bereikbaar en daardoor normaal. Evenzogoed is het heerlijk dat er oog voor blijft.

Eline Kleibrink zette de Adelaar op de voormalige zeepziederij in Wormerveer op de foto. Zaanser kan het haast niet, vooral door de boot van Koole, daarvoor hebben wij een zwak (en maakten we eerder een sonnet).

Niks & alles

Wij werden er blij van. Niks nieuw onder de zon en toch dat wat we willen zien. Als jij een frisse foto hebt van dit plekje: mail hem dan naar info@deorkaan.nl. Foto’s van andere cliché-plekken aan/in De Zaan zien we ook graag!

De eerste ‘kazige’ was van Ferry Heijne, daarna plaatsten we foto’s van Kees Huyser, Frank Bakker, Petra Hoogkamer, Pieter Heine, Rene van der Meer, Siem van Westen, Cees Christiani, Tom Tulleken, Rens Kamminga, Michel Brand, André van Beveren, Eline Kleibrink, Carla de Vos, Fred Wolf, Frits Böckling, Arjan Lakeman en Zoe Gerssen…


Advertentie


Deel dit artikel:

2 reacties

  • hans van rheenen

    Die Adelaar heeft óók iets geheimzinnigs …

    Vaak genoemd en/of afgebeeld, getekend, geschilderd en gefotografeerd ook met verschillende spanwijdte in de loop van de geschiedenis maar …

    Soms met een ring in de bek en dàn weer zonder!

    Wie weet daar meer over? Ligt die ring in de Zaan? Wat betekent die ring?

  • Ik ben ook lang op zoek geweest naar het waaróm van die ring. Niemand die het weet en ook het Zaans Archief blijft het antwoord schuldig. Morgen komt het bij Radio Noord Holland in het nieuws dus wie weet…?

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *