Zo vaak gefotografeerd. Voor ons Zaankanters 24/7 bereikbaar en daardoor normaal. Evenzogoed is het heerlijk dat er oog voor blijft.

Zoveel foto’s worden er gemaakt vanaf de Julianabrug naar de Zaanse Schans. En begrijp ons goed: op die foto’s zijn we dol in deze rubriek! Mail ze vooral, want elke lucht is de moeite waard, alle wieken staan anders en de Zaan doet wat ze wil. Maar de foto van vandaag geeft een beeld van de plek vanwaar er massa-gekiekt wordt.

We twijfelden over het kazige gehalte van de foto van Siem van Westen, maar het beeld is voor iedereen van de Zaan zo herkenbaar dat de stemming uiteindelijk op ‘Ja!’ uitkwam. Unaniem.

Niks & alles

Wij werden er blij van. Niks nieuw onder de zon en toch dat wat we willen zien. Als jij een frisse foto hebt van dit plekje: mail hem dan naar info@deorkaan.nl. Foto’s van andere cliché-plekken aan/in De Zaan zien we ook graag!

De eerste ‘kazige’ was van Ferry Heijne, daarna plaatsten we foto’s van Kees Huyser, Petra Hoogkamer, Pieter Heine, Rene van der Meer, Siem van Westen, Cees Christiani, Tom Tulleken, Rens Kamminga, Michel Brand, André van Beveren en Zoe Gerssen…