Nog één keer binnenkijken bij Pielkenrood…

Op de plek aan de Willem Dreeslaan in Zaandijk waar nu nog de oude fabriek van Pielkenrood staat, komt een nieuwbouwplan met 67 woningen, waarvan 30% sociale huurappartementen

Gister werd een formele stap gezet voor de ontwikkeling met de ondertekening van de ‘anterieure overeenkomst’ tussen wethouder Wessel Breunesse van Zaanstad en ontwikkelaars Kuin en Blue Banner.

Zaanstad noemt het overigens de ‘Ardaghlocatie’, naar de laatste eigenaar, maar wij blijven Pielkenrood zeggen. Dit schreef De Orkaan eerder over het plan: 67 woningen op plan Pielkenrood in Zaandijk

Fotograaf Ad van den Berg was erbij, behalve de bobo’s en de buitenkant legde hij ook het interieur van de onttakelde fabriek vast. We selecteerden 10 foto’s voor de onderstaande slideshow. (daaronder voor de liefhebbers nog een diashow van de buitenkant en de omgeving).

Onderstaande foto’s (nog meer zelfs) zijn ook te zien bij de Historische Vereniging Koog Zaandijk. Daar is ook veel historisch materiaal over Pielkenrood te vinden.

De ontwikkelaars en de wethouder (3e van links)
Deel dit artikel:

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *