Noordhollands Dagblad: liever Belgen dan John de Mol – UPDATE

De redactieraad van de Holland Media Combinatie wil niet dat hun kranten – waaronder het Noordhollands Dagblad en huis-aan-huisblad De Zaankanter – door John de Mol’s Talpa worden overgenomen.

Na gesprekken met zowel John de Mol/Talpa als de Belgische uitgever Mediahuis die samen met VP Exploitatie de aandelen wil kopen, geven de journalisten de voorkeur aan de Belgen.

[UPDATE 5 maart 2017: De Raad van Commissarissen van TMG steunt het bod van Mediahuis, de Raad van Bestuur van TMG, inclusief CEO Geert-Jan van der Snoek is op non-actief gesteld omdat zij het bod van Talpa bleven steunen. Dat betekent dat TMG vrijwel zeker in Belgische handen komt, de Belgen willen ook het aandelenpakket van John de Mol overnemen.]

VP (Van Puijenbroek) Exploitatie is grootaandeelhouder van de Telegraaf Mediagroep (TMG) waar ook het Noordhollands Dagblad deel vanuit maakt. Van Puijenbroek en Mediahuis hebben samen 59 procent van de aandelen, John de Mol’s Talpa heeft 21 procent in handen.

Met die keuze staat de redactieraad lijnrecht tegenover de directie van de landelijke media (Telegraaf, Metro, Geen Stijl, Privé) van TMG. Die lieten via hun directeur Harry de Wit in het Financieele Dagblad* weten dat de directie de voorkeur aan John de Mol geeft.

De Wit zegt te spreken namens een groep van dertig commerciële managers en specialisten binnen het mediaconcern. De redactieraad van De Telegraaf neemt stelling tegen De Wit, voorzitter Dick Springer in het FD:

“Het kloppend hart van De Telegraaf bestaat uit ruim 200 journalisten die dagelijks spraakmakend nieuws brengen. Dat hart bestaat niet uit (commerciële) managers in welke top-30 dan ook.”

* Leuk weetje: het artikel in het FD werd geschreven door oud-Orkaan-redacteur Job Woudt.

Deel dit artikel:

5 reacties op Noordhollands Dagblad: liever Belgen dan John de Mol – UPDATE

 1. Patrick Leering schreef:

  Ik heb twee jaar een bedrijf in Belgie gehad. Niets is wat het lijkt.
  Lees maar eens het boek over de verschillen tussen Nederlanders en Belgen.

  Als ik die eerder had gelezen zou ik me nog drie keer bedenken om die stap te zetten.

  NIETS IS WAT HET LIJKT !!!

 2. vaartje197 schreef:

  ja met John de Mol kon het op den duur weleens het Noord Hollands Boulevard blad gaan heten, hij is tenminste gek op dat soort onzin op de televisie, en ik denk dat dan ook Linda wel eens hoofdredacteur gaan worden, nou dek je dan maar

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *