Ode aan Allard Jolles (en jij kan hem zien!)

Sorry mensen, anders dan de foto doet vermoeden gaat het hier niet om een popconcert. Het gaan om een eenmans-verhaal, dat het beluisteren waard is.

Heel misschien hoort deze bijdrage in onze rubriek ‘opinie’, daar zijn wij heel eerlijk in, maar wij zijn fan van Allard Jolles.

We kunnen hem geen miskend talent noemen, want hij is het talent voorbij, en als je hem niet kent dan komt dat waarschijnlijk omdat het hem worst is of je hem kent of niet.

Hoofdletter A
Allard (met de hoofdletter A), is de muzikant, de schrijver, de weter, de planner en de kenner die je één keer in ’t echie moet horen spreken. Spreker zal hij zichzelf waarschijnlijk nooit noemen, maar stiekem is hij het, in rap tempo (weten wij uit ervaring).

Hoofdletter A
Als er iemand Zaanstad kan MAKEN dan is het Mister Jolles. Het OrAkel (met de hoofdletter A) spreekt vrijdag bij De Maatschappij en er zijn nog een paar plekjes (’t hoeft niet, ’t mag wel, we willen niemand tegen zijn zin in gelukkig maken).

AllardUit de uitnodiging:

“Maar hoe maakt Zaanstad de slag naar de verdere toekomst? Allard praat ons bij over wat er op het gebied van de stedelijke vernieuwing nog te winnen valt en nodigt u uit om over de ontwikkeling van Zaanstad mee te praten.”

Hoofdletter A
Aanmelden kan, ook als je geen lid bent van De Maatschappij, via info@de-maatschappij.nl Normaal wordt een maximum van 60 personen gehanteerd, maar omdat er meer plaats is dan gebruikelijk (het is in de raadszaal van het gemeentehuis), kan het nog. Doe jezelf een lol.

Hoofdletter A
Hadden wij al gezegd dat we fAn zijn? Met de hoofdletter A?

De foto linksboven komt uit de muziekencyclopedie. Hier vind je er meer.

Platenkast
En deze vonden wij dus in onze platenkast….

attentat

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Hé Allard, ik ben fAn! Wanneer is het dat jij gaat orAkelen! Als ik in de gelegenheid ben kom ik zeker luisteren en kijken.

    Hartelijks,

    Willy (voor het geval dit geen rechstreeks bericht is aan A: ik ben degene met die stokjes in zijn hand op de bovenstaande zwart-wit foto :-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *