Ongeluk met drie voertuigen op N246 bij Wormerveer

Op de N246 heeft vrijdagmiddag – 31 maart – rond 15.45 uur een ongeluk plaatsgevonden waarbij drie voertuigen betrokken waren. Niemand raakte gewond, maar de schade aan twee van de drie voertuigen is aanzienlijk.

De bestuurder van een bakwagen met aanhanger wilde van rijstrook wisselen. Daarbij heeft hij vermoedelijk de lengte van zijn voertuig niet goed ingeschat. Bij het verwisselen van de rijstrook raakte hij de Volkswagen Polo die daar reed. De bestuurster van deze auto ging daarbij vol op de remmen, waarop de Volkswagen Tiguan achterop de Polo knalde.

De klap bij deze aanrijding was zo hard, dat de stoel van de bestuurster van de Volkswagen Polo afbrak. Zij is in de ambulance nagekeken, maar hoefde gelukkig niet mee. Niemand raakte gewond, maar de twee Volkswagens raakten zwaar beschadigd. Bergingsbedrijf Hoogwout heeft de auto’s geborgen. Tijdens de werkzaamheden was de N246 vanuit Westzaan richting Wormerveer tijdelijk (volledig) afgesloten, met een file als gevolg. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Robin Challa

    Ik ben een aantal jaar terug aangereden op de A8. Ik was stil komen te staan in een file en de achterop komende automobilist was van baan aan het wisselen en had te laat gezien dat het stil stond. Bij de aanrijding is mijn auto opgetild en in mijn voorganger geramd. Hierbij is toen ook mijn stoel afgebroken. Dit was geen Volkswagen maar een Citroen C3. Weet iemand of zoiets regelmatig voorkomt als je van achter wordt aangereden? Ik en de achteropkomende automobilist zijn gelukkig niet gewond geraakt. Een inzittende van de auto waarin ik ben geduwd helaas wel. En is toen met rug en nekklachten afgevoerd naar het ziekenhuis. Tevens waren alle drie de auto’s total loss.

  • Jaap Meeuwsen

    Beste Robin, een stoel mag bij een aanrijding als deze nooit afbreken, is een deel van de veiligheids-set.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *