De website van Second.Bike uit Krommenie is offline gehaald. Niet door eigenaar Tonny Verweij maar door de ontwikkelaar die nog € 5.000 van Verweij tegoed zegt te hebben. De ontwikkelaar gaat een procedure aanspannen om alsnog geld van Verweij te krijgen.

Het bedrijf heeft al contact gehad met Cyclotech in Alkmaar dat nog zo’n € 10.000 tegoed heeft van Second.Bike, om “de handen ineen te slaan”. Graag komen ze ook in contact met andere gedupeerden. De ontwikkelaar had het liefst een initiatief in groepsverband willen ondernemen om stappen tegen Verweij te ondernemen. Maar van de politie begrepen ze dat een groepsaangifte niet mogelijk is, “we zullen allemaal individueel aangifte moeten doen.”

Toen de ontwikkelaars in de gaten kregen met wie ze van doen hadden, hebben ze de website aanvankelijk online gelaten, maar Verweij alle rechten ontnomen zodat hij niet meer kon inloggen en geen slachtoffers meer kon maken. Omdat Verweij de ontwikkelaar via een advocaat dreigde met stappen omdat, ondanks dat website niet of niet volledig voldaan is, het offline halen een te grove maatregel zou zijn, liet men de site nog even online.

Afgelopen weekend is besloten “volledig de stekker eruit te trekken. Wij staan er ook totaal niet meer achter. En wij weten ook dat het verlies nou eenmaal geleden is.”

“Wij hebben de website voor second.bike gebouwd, het hele platform ontwikkeld, zijn social media beheerd en we hebben ook de gevelbelettering verzorgd. We hebben ook contact met andere gedupeerden. Hij doet het overal hetzelfde, de eerste aanbetaling, helemaal goed, het contact is prima, netjes afgehandeld maar dan stopt het. En na verloop van tijd haalt hij dezelfde streek uit en vertrekt hij met de noorderzon en hoort niemand meer wat.”

Of ze nog geld van Verweij zien is de vraag. Het bedrijf heeft contact gehad met de gerechtsdeurwaarder en begrepen dat de BV van Verweij (Dit Werkt, gevestigd in Duiven) zo goed als leeg is, “Ik weet zeker dat hij die BV om laat vallen. Hij start een nieuwe BV en hij gaat gewoon weer verder met zijn leven. En hij laat weer het spoor van gedupeerden achter.”

Lees ook:

Reacties onder artikel of via een mail aan De Orkaan.

Door Piet Bakker. Bronnen: eerder nieuws op De Orkaan, Handelsregister KvK, website Second.Bike. contact met ontwikkelaar.