Waar het gestapelde huisjes hotel in Zaandam zichzelf verkoopt onder de naam Hotels Amsterdam Zaandam, zet het gloednieuwe Van der Valk hotel (dat dicht tegen Amsterdam aanschurkt) ‘Oostzaan’ voorop in de naamgeving: Hotel Oostzaan-Amsterdam.

Van der Valk hecht er belang aan Oostzaan te leren kennen, zodat hij zijn gasten zo goed mogelijk kan informeren over de bezienswaardigheden in de directe omgeving van zijn hotel. En hoe kan je het dorp nou beter leren kennen dan via de bewoners?

In samenwerking met Oudheidkamer Oostzaan en De Orkaan organiseert Van der Valk een exclusief voorproefje voor alle inwoners van Oostzaan.

Je bent welkom op woensdag 1 juni van 16:00 uur tot 19:00 uur of op vrijdag 3 juni van 16:00 uur tot 19:00 uur. Op verschillende tijden start een kleine rondleiding door het hotel (ontvangst met een welkomstdrankje).

Vraag
Heb je tips over toeristische hoogtepunten, fietsroutes, Oostzaanse streekproducten en niet te missen middenstand? Oudheidkamer Oostzaan en De Orkaan zijn aanwezig om alles te verzamelen en op een later tijdstip aan het hotel over te dragen.

Aanmelden
Het is niet noodzakelijk, maar wij vinden het fijn om een beeld te krijgen van het aantal bezoekers. Aanmelden kan via de Facebookpagina van Oudheidkamer Oostzaan.

Tip
Als je van buiten Oostzaan (bunzing) ook wil komen, noem jezelf Lust, Taams, Schaft of Ruig en vervang de ‘ui’ voor ‘eu’ en de ‘ch’ voor een ‘k’.

Van der Valk 2

Westeinde 1

1511MA Oostzaan
Ps. Zo’n samenwerking met de Oudheidkamer is best ergens goed voor. Bijna was de kop van dit artikel geweest: ‘Oostzaners welkom: Sneakpreview Van der Valk Oostzaan’. Gelukkig werden we hard op de vingers getikt.