Opnieuw autobrand Dodonaeustraat Zaandam

Zondagavond – 19 februari – omstreeks 18.30 uur is er opnieuw een auto in vlammen opgegaan in de Dodonaeustraat in Zaandam. De dader heeft het raam van een Mercedes ingeslagen, de deur geopend en een jerrycan met benzine naar binnen gegooid.

Buurtbewoners hebben een verdacht persoon bij de auto weg zien lopen. Volgens een Burgernetmelding gaat het om een licht getinte man van circa 25 jaar met slank postuur. Hij droeg op dat moment een spijkerbroek, capuchon en witte schoenen.

Het was de 20e brand sinds eind juli 2022. Ongeveer de helft daarvan is in dit gebied. In de Dodoneusstraat waren eerder deze week ook al twee branden (kaartje onder).

De eigenaar van de auto was op zijn zachtst gezegd niet blij. Zijn auto was in de brand gestoken, maar blijkbaar heeft er ook iemand tegenaan gereden met een auto. Over de gehele rechter zijkant zat schade en witte verf. De auto kan als verloren worden beschouwd. De Forensische Opsporing zal vanavond of morgenochtend verder onderzoek doen.

Ook buurtbewoners geven aan dat ze hun auto eigenlijk niet meer durven te parkeren in de wijk. Bij de 20 autobranden in het zuid-oostelijke deel van Zaandam sinds eind juli 2022 zijn zo’n 40 auto’s beschadigd geraakt. Het merendeel is total loss.

Mocht je iets gezien hebben of in het bezit zijn van relevante camerabeelden meld dit dan bij de politie via 0900-8844.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *