Opnieuw raak op kruising Witte Veerstraat / N203, Zaandijk

Vrijdagmiddag – 31 maart – heeft omstreeks 15.40 uur een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Witte Veerstraat met de Provincialeweg N203 in Zaandijk.

Twee ambulances waren ter plaatse. De inzittenden van één van de betrokken auto’s zijn in de ambulance nagekeken, maar mochten deze even later weer verlaten. 

Het is het zoveelste ongeluk op exact dezelfde plek, met dezelfde oorzaak. Verkeer vanuit de Witte Veerstraat wil oversteken op de N203 om linksaf richting Zaandijk te gaan en wordt voorgelaten door een automobilist op de rechter rijstrook van de N203 richting Wormerveer. Een automobilist op de linker rijstrook (ernaast dus) ziet dit niet of te laat. 

Het kruispunt staat op de nominatie om ingrijpend aangepakt te worden. Zo moeten er verkeerslichten komen.

Tijdens het afhandelen van deze aanrijding was één rijstrook afgesloten. Beide auto’s hebben flinke schade en zijn weggesleept door een bergingsbedrijf.

Foto’s: Michel Schermer

Eerder schreven we over ongelukken op deze kruising:

Deel dit artikel:

6 reacties

 • P. Hoogkamer

  Het ligt niet aan de weg of kruising..Het ligt aan de bestuurders die hun rijbewijs bij een pakje boter hebben gekregen

  • Kaspar Koolstra

   Tja, je kunt altijd de bestuurders de schuld geven. Het probleem in dit geval is dat de betrokken bestuurders elkaar niet (of in ieder geval slecht) kunnen zien. Dat speelt vooral in situaties met twee rijstroken per rijrichting. Verkeerslichten kan helpen, maar ik denk dat het veiligst zou zijn als het aantal doorgaande rijstroken wordt beperkt tot 1.

   • P. Hoogkamer

    Uit je ogen kijken en checken. zoals je leert in je rijles voorkomt een boem is ho. … dit punt ligt er al 60 jaar en nu is het een probleem.
    tja ditis echt een eigenschuldje dikke bultje.
    of een boter op je hoofd.

    • D de Jong

     Dat komt onder andere dat er 60 jaar geleden een stuk minder verkeer was.

     Daarnaast speelt de snelheid (70), de twee rijbanen en de onoverzichtelijke bocht wel degelijk een rol bij de constante aanrijdingen op dit punt.

 • gerrit voorn

  Komt dat we in het verleden een boterberg hadden.

 • Jan de Vries (niet van D66)

  Tegen 16.00 uur staat er vaak een file richting Wormerveer, en sommige weten niet hoe hard ze de gehele file voorbij moeten rijden om dan bij het verdrijvingsvlak zich er nog tussen te wurmen. De kruising staat ook vaak vol omdat de meeste vergeten zijn wat je bij de eerste les leerde om een kruising vrij te laten. Het zal er wel verkeerstechnisch op aan komen dat degene uit de richting Witte Veerstsraat schuldig is, uiteindelijk rijd die een voorrangsweg op, met alle gevolgen van dien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *