Oud Nieuws: ZWERVER WIL ZICH OP DE FRONTPAGINA’S ETEN

Volkomen gek waren ze in 1949. Tenminste, dat geldt voor zwerver Gerrit Klifman uit Drenthe. Hij vrat kranten en dan letterlijk.

Met zijn afwijking hoopte hij de voorpagina’s van kranten te halen en dat lukte hem vrij goed.

De digitale Orkaan had hij niet kunnen vreten, maar we helpen hem, zeventig jaar na dato, graag zijn droom waar te maken.

ZWERVER WIL ZICH OP DE FRONTPAGINA’S ETEN

ZAANDAM, 11 Aug. In de Zaanstreek vertoeft sinds enige weken een 51-jarige zwerver Gerrit Klifman uit Drente, die er zijn gewoonte van maakt zijn middageten uit kranten te doen bestaan, waarvan hij er maar liefst 16 per dag consumeert. „Ik doe dit om beroemd te worden”, was het commentaar van deze „nieuws-eter”. Aanvankelijk had hij het met gras geprobeerd, doch dit smaakte hem niet. Nu eet hij kranten, die hij aan repen scheurt en daarna rustig verorbert Ter afwisseling consumeert hij Zondags hotelservetjes, die blijkbaar een aangename zachte smaak hebben. Zijn ontbijt bestaat uit vier kranten met toe een half kadetje, overspoeld door een beetje water of een kleintje koffie. Eens in de twee dagen gebruikt Gerrit een half pond bruine suiker „om het volle gevoel in mijn maag kwijt te raken”. De lunch bestaat eveneens uit vier kranten. Warme maaitijden versmaad Gerrit, „deze zijn mij te laf”.

Deze ex-stalknecht van circus Strassburger geniet een goede gezondheid en eet rustig door tot zijn naam op alle frontpagina’s ter wereld zal prijken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *