Parkeerplaatsen AH Vos in gebruik: biggenruggen weg – update

De parkeerplaatsen die al tijden onder vuur liggen omdat Albert Heijn Vos ze illegaal aanlegde, zijn bevrijd van hun biggenruggen. 

De betonnen bulten werden geplaatst om de plekken ontoegankelijk te maken omdat burgemeester Hamming had toegezegd te zullen handhaven. In oktober zouden de parkeerplekken weg moeten zijn. Door de biggenruggen waren ze niet verdwenen, maar ook niet te gebruiken. 

Nu zijn de biggenruggen weer verdwenen, en de parkeerplekken zijn in gebruik. Handhaving laat zich vooralsnog niet zien. We vragen Menno de Haas van ROSA of we wellicht iets op dit dossier gemist hebben. Hij reageert verbaasd: 

‘Door hier niet te handhaven geef je de boodschap af dat je illegaal mag bouwen zonder consequenties. Je schept hiermee een precedent.’ 

Hij gaat hier vragen over stellen. 

Jaap Meeuwsen

UPDATE: de biggenruggen keerden later weer terug.

De eerste foto werd gemaild door Jaap Meeuwsen. De latere door De Orkaan.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Marianne de Boer

  Op 14 oktober is door een meerderheid in de raad een motie aangenomen waarbij het college B&W wordt opgedragen om de varkensruggen te (laten) verwijderen. De motie is te vinden op:

  https://zaanstad.raadsinformatie.nl/document/10662870/2/Motie%20vreemd%20Parkeren%20zonder%20varkensruggen

  Het is dan ook vreemd dat Meneer de Haas van ROSA zegt verbaasd te zijn, hij was zelf bij deze vergadering aanwezig. En het was een democratisch proces. De meerderheid heeft gestemd om de parkeerplaatsen weer beschikbaar te maken totdat het historisch lint verder wordt bebouwd.

 • Peter Haasen, van

  Toen de wethouder de precedentwerking aangaf als excuus om deze motie te ontraden heb ik de wethouder gevraagd, Hoeveel gevallen er in Zaanstad bestaan waar dit betrekking op zou kunnen hebben.
  Zijn antwoord was “geen enkele”.
  In de laatste bullet van de motie staat duidelijk “Indien juridisch noodzakelijk een tijdelijk vergunning af te geven”.
  Dus als de motie wordt aangenomen en dat is hij, bij meerderheid van de Raad en uitgevoerd zoals omschreven is er illegale situatie meer.

  Rosa neemt dit vanwege ‘illegaliteit’ hoog op, dat is een beetje hypocriet. Toen in 2019 de Verkade-villa werd gekraakt, strong Rosa samen GroenLinks in de bres voor de krakers om de ontruiming van de villa te voorkomen, terwijl kraken gewoon ‘illegaal’ is.
  Dus alleen gedogen wanneer het hun uitkomt.

 • Jaap de Jong

  Hopelijk kunnen deze partijen op 16 maart aanstaande wegstemmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *