Petitie: Red Fred Kroket

Toen we ooit met De Orkaan begonnen hadden we niet kunnen bedenken dat we ooit een stukje zouden tikken met deze kop erboven. Maar het is een serieuze zaak. 

Gisteren schreven we over Fred Kroket (die eigenlijk Fred Voskuil heet) en zijn lekkere snack-uitdragerij op Industriegebied Hoogtij in Westzaan.

Hoewel Fred van de gemeente de indruk had gekregen dat er een stukje grond, en daarmee een vast paviljoentje, voor het in ’t verschiet lag, bleek plots dat er meerdere gegadigden voor een horecavoorziening zijn: 

‘Als er een fastfoodketen komt, dan kan ik daar niet tegenop.’

Er volgden veel deelacties en reacties van mensen die vinden dat Fred moet blijven en het eerste recht zou moeten krijgen op het exploiteren van een vaste horecazaak op het industrieterrein in Westzaan. 

Petitie

Truus Vegter, besloot daarop actie te ondernemen:

“Fred staat altijd voor iedereen klaar. In de tijd dat ik nog evenementen organiseerde kon ik altijd op zijn geweldige service rekenen. Ook in de jaren dat ik coordinator was bij taalcafe de Sluis was Fred nooit te beroerd om af en toe met spullen te rijden. En zelfs nu nog als ik een beroep op hem doe. Ik weet als geen ander hoe lastig het is voor ondernemers in deze tijden, en kan niet tegen onrecht. Fred heeft de gunfactor en ik hoop dan ook dat deze petitie zijn werk gaat doen en Fred mag blijven”

Hier vind je de petitie

Deel dit artikel:

41 reacties op Petitie: Red Fred Kroket

 1. Kees Brouwer schreef:

  Fred moet blijven!

 2. Marinella Snijder schreef:

  Natuurlijk moet Fred Kroket blijven!👍👍

 3. Joce Brandt schreef:

  Fred moet gewoon blijven,

  • Ronald Olie schreef:

   Hoeveel van die fastfoodtokko’s moeten er hier komen? Geef mij maar een gewone snackbar. DUS JA FRED MOET BLIJVEN

 4. Paul Greven schreef:

  Fred heeft het voortouw en risico genomen om daar ter plaatse een zaak te beginnen. Nu het goed loopt moet een ander dit voort gaan zetten en profiteren van zijn goede ondernemerschap?
  Schande gemeente Zaanstad om zo met ondernemers om te gaan!

 5. Fred moet blijven !!!!!

 6. Linda Wessels schreef:

  Natuurlijk moet Fred Kroket blijven! Hij heeft de schaarste ontdekt en zijn nek uitgestoken en voorziet ruim in de behoefte aan snacks rond ringweg, gevangenis en Westzaners!

 7. Hanne Civa schreef:

  Fred moet blijven!

 8. Ine jans schreef:

  Fred Kroket is een begrip en een stabiele factor voor de buurt

 9. Nel van der Vegt schreef:

  Ik ben voor Fred

 10. Ton hartog schreef:

  Natuurlijk moet Fred blijven

 11. M. van der Poel schreef:

  Wij rijden altijd door naar Cafe Pontplein, beter en eerlijke prijzen.

 12. Ton hartog schreef:

  Fred moet blijven, lekkere spullen en leuke bediening.

 13. Pieter Ruig schreef:

  Fred moet zeker blijven

  • Susan Bauerdick schreef:

   Neeeee het moet niet overal de Fastfood kettingen, vooral in deze tijden moeten wij ons eigen lokale ondernemingen steunen, Wij en OOK gemeente Zaanstad….hun willen alles maar geven niets. Laat Fred gewoon in rust

 14. Jolanda vd horst schreef:

  Tuurlijk moet Fred blijven en de voorkeur krijgen!!!!

 15. Piet Zwart schreef:

  Een kleine ondernemer die in deze tijd zo zijn nek durft uit te steken en niet zijn hand wil ophouden, die moet ZEKER door de gemeente Zaanstad alle kansen krijgen.
  Dus….Fred moet blijven!!

 16. Erik Nieuwenhuis schreef:

  Fred, de carriereswitch van verhuur naar kroketten is dankzij goed ondernemerschap een succes geworden.
  Het zou enorm zuur zijn als je dit ontnomen wordt en een ander zonder inspanningen hiervan gaat profiteren.
  Ik wens je heel veel succes in deze!

  Een oud-klasgenoot.

 17. Yvon Melk schreef:

  Fred moet blijven!

 18. Pieter de Vente schreef:

  Fred moet zeker blijven!

 19. Gerrit Jansma schreef:

  Een keiharde werker die steun verdiend omdat hij niet zijn hand wil ophouden. Kom op Gemeente Zaandam ga voor deze ondernemer staan en ga niet voor het “grote” geld van multinationals die als zo veel hebben verpest voor de kleine ondernemer.

 20. Eelco Holwerda schreef:

  Fred moet de kans krijgen op goed vervolg

 21. Marco Molleman schreef:

  Fred moet blijven!!!
  Weer een Burgerking zit niemand op te wachten.

 22. Margriet Krikke schreef:

  Ik sluit me helemaal aan bij alle reacties hierboven: Fred biedt kwaliteit en aandacht. Support your locals, gemeente Zaanstad!

 23. Paul Samuels schreef:

  De Zaanstreek gaat er prat op dat arbeid en inzet de streek groot hebben gemaakt!
  Echter de Zaan (gemeente) levert wederom een , streek’ door deze hard werkende Fred die zijn bedrijf door Corona zag verdampen en desondanks de moed erin hield en maar door blijft gaan met het voorzien in de behoefte van vele nu moet bidden voor lijfsbehoud. Wellicht dat onze sympathieke burgervader en zijn helpers ons het plezier van de heerlijkheden van Fred Kroket!! Blijven gunnen!
  En dan het feit dat er meer gegadigden zijn (zal onder het mom v. Aanbesteding worden opgevoerd) klopt natuurlijk maar die waren nergens te vinden toen Fred zijn nek uitstak en de gemeente toonde dat je ver kan komen door hard werk en een toekomst visie. Nu loopt hij keihard tegen de aloude muur en word er wederom gekozen voor het grote geld en de daar bij behorende uitbuiting en voedsel verspilling.

  Ik zeg Fred moet blijven!!

  • R van Heemskerk schreef:

   Dan onderneem je zelf om in je onderhoud te kunnen voorzien en niet je hand op hoeft te houden bij de gemeente. Dan loopt het goed omdat je kwaliteit levert, vervolgens zorgt de gemeente ervoor dat je moet ophoepelen zodat anderen je plaats in kunnen nemen. Wordt er met twee maten gemeten ?
   Natuurlijk moet Fred blijven

 24. Else Bogte schreef:

  Fred kroket moet blijven. Met eigen energie, geweldige kwaliteit, heerlijk eten opgebouwd. Top.

 25. Kev Bakker schreef:

  #JesuisFred

 26. Rolf Bauerdick schreef:

  Gemeente Zaanstad GEWELDIG!!! Burgers vragen om regionaal en bij kleine Ondernemers te kopen, maar hun geen kans geven om een bestaan op te bouwen. Dan toch liever voor een fastfoodketting kiezen die personeel nodig heeft. Goed voor de arbeidsmarkt. Alleen jammer dat deze ketting nauwelijks belasting betaald, minimumloon betaald en hun handel in eigen fabrieken ergens anders dan in de regio herstel. En gemaakte afspraken niet nakommen omdat een “Grote Speler” op eens interesse toont. Schandalig!

 27. Anneke Hotting schreef:

  Fred is een positieve ondernemer die bewezen heeft van niets, iets succesvols te maken. Zaanstad zou wel erg in de war zijn om zijn onderneming te dwarsbomen!!

 28. Ben Berg schreef:

  Dag,
  Er wordt altijd geroepen “steun de lokale ondernemers” die met hart en ziel hun zaak draaiende proberen te houden. Dan is het toch heel zuur dat juist de lokale overheid je laat barsten voor het grote geld, wij hebben ook ineens een grote gele hoofdletter in de buurt (niet 1… Nee meteen 3) zo’n grote uitheemse vogel op een paal met “grote snavel” en ook met geld alles voor elkaar krijgt. En dan iemand zoals Fred kroket dwars liggen…….. Heel jammer!!

 29. Mirjam v.d velde schreef:

  Ik woon er niet maar ik gum hem dat hij blijven moet.

 30. Kiki Roos schreef:

  “Fred moet blijven” hij heeft keihard gewerkt om zijn hoofd boven water te houden, het is onrechtvaardig als hij plaats zou moet maken voor de grote bedrijven.

 31. Catharina Schouten schreef:

  Heb het op de tv gezien,steun Fred Kroket heel graag!

 32. Anita van der Zee schreef:

  Heb het ook op TV gezien en Fred moet blijven, hij heeft de eerste rechten.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.