Toen we ooit met De Orkaan begonnen hadden we niet kunnen bedenken dat we ooit een stukje zouden tikken met deze kop erboven. Maar het is een serieuze zaak. 

Gisteren schreven we over Fred Kroket (die eigenlijk Fred Voskuil heet) en zijn lekkere snack-uitdragerij op Industriegebied Hoogtij in Westzaan.

Hoewel Fred van de gemeente de indruk had gekregen dat er een stukje grond, en daarmee een vast paviljoentje, voor het in ’t verschiet lag, bleek plots dat er meerdere gegadigden voor een horecavoorziening zijn: 

‘Als er een fastfoodketen komt, dan kan ik daar niet tegenop.’

Er volgden veel deelacties en reacties van mensen die vinden dat Fred moet blijven en het eerste recht zou moeten krijgen op het exploiteren van een vaste horecazaak op het industrieterrein in Westzaan. 

Petitie

Truus Vegter, besloot daarop actie te ondernemen:

“Fred staat altijd voor iedereen klaar. In de tijd dat ik nog evenementen organiseerde kon ik altijd op zijn geweldige service rekenen. Ook in de jaren dat ik coordinator was bij taalcafe de Sluis was Fred nooit te beroerd om af en toe met spullen te rijden. En zelfs nu nog als ik een beroep op hem doe. Ik weet als geen ander hoe lastig het is voor ondernemers in deze tijden, en kan niet tegen onrecht. Fred heeft de gunfactor en ik hoop dan ook dat deze petitie zijn werk gaat doen en Fred mag blijven”

Hier vind je de petitie