Pizzeria en jazzclub De Bres

De Bres staat tot veler verdriet al jarenlang te verkommeren op de hoek van de Provincialeweg/Esdoornlaan en Paul Krugerstraat.

De twee broers uit Vinkeveen die sinds 2014 het pand van de gemeente kochten slaagden er niet in om huurders dan wel kopers voor het pand te vinden. Er is zelfs door het duo al gedacht aan platgooien en er woningbouw – tot 12 meter hoogte – voor terug te plaatsen.

Door: Kees Klinkenberg

Het voormalige Verenigingsgebouw van Wessanens Koninklijke fabrieken staat inmiddels al voor het vijfde achtereenvolgende jaar leeg. Het geheel biedt een desolate aanblik. Als er dan een deur openstaat zijn de omwonenden uiterst nieuwsgierig. ‘Gaat het dan echt gebeuren’ is de vraag die snel rond zoemt. En daar heeft het inderdaad alle schijn van.

Namens zijn neef uit Italië kwam Tony Gentile uit Amsterdam samen met Sandy van der Woude uit Assendelft naar het pand vanwege een afspraak met de eigenaren. Wie voor het pand staat vreest het ergste voor de binnenzijde. ‘De bomen groeien niet naar binnen’ liet Gentile geruststellend  weten als hij na de rondleiding weer naar buiten komt. ‘Binnen ziet het er prima uit. De grootste zorg ligt aan de buitenzijde.’

De Italiaanse plannen zijn om er een pizzeria en jazzclub in te vestigen. Net als in de stad Tarente waar een soortgelijk bedrijf is gevestigd met de naam Perpacco. ‘Daar in de streek zit er geen rek meer in. Dit biedt kansen die de interne economie aanwakkerden.’

Gesteld dat er vanuit Italië daadwerkelijk ideeën en concrete plannen komen om De Bres weer te gaan gebruiken dienen er wat vergunningen in orde gemaakt te worden. ‘Die zijn er nu bijna allemaal vanaf. Vergunningen zijn immers persoonsgebonden’ aldus de huidige eigenaren.

Hoe dit zich zal voortzetten is nu nog even koffiedik kijken. Corine Boon, directe buurvrouw van De Bres met haar succesvolle bedrijf 4Udesigned.nl, ziet het wel zitten dat er weer leven in de brouwerij komt:

‘Wij krijgen bezoekers vanuit heel Nederland, België en Duitsland. Een eetgelegenheid is dan een prima idee. De vorige uitbater hebben we zelfs ooit voorstel om met bonnetjes te gaan werken zodat we onze klanten daar een kop koffie en dergelijke konden laten gebruiken. Daar is toen niet op gereageerd en hebben we dat daarom in ons eigen pand gecreëerd’

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Floris Bakker

    ‘4udesigned’ een succesvol bedrijf in het verkopen van slechte Chinese kopieën van goed ontworpen meubelen. Schandalig dat dat mag bestaan.

    Het zou geweldig zijn als de bres weer wat levendigheid kan brengen in dit gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *